uciteljica -> RE: preopsežno gradivo (13.1.2009 8:35:26)
|
Školstvo je u komi i to pričam iz prve ruke, hahahaha. Svi se busaju nekim reformama, a nitko ne da konkretne novce pa da reforme i zažive. Hnos je jako lijepo zamišljen, ali nažalost nema dovoljno novaca da bi se svi ciljevi ostvarili (zar nije sramota da sama moram kupovati hamer papir i tintu za printer). Gradiva ima jednako kao i prije i bez obzira na način na koji djeci informacije prezentiramo ostaje činjenica da klinci opet doma moraju napamet nabubati jer je sustav mjerenja znanja osto isti. Sjede u škooli po 7 sati (a kako ja uglavnom imam 7. satove imam iskustva na vlastitoj koži) i upravo te zadnje satove su za ništa jer im je previše informacija, poslušnosti, gladi. Kako onda realno ocjeniti nekoga za koga znaš da je u školi od 8, tko je gladan i umjesto da razmišlja o gradivu i rješavanju nekog problema misli si kaj je mama doma skuhala, da te sluša zato jer su ga starci natjerali na izborni predmet, a ne zato jer to želi. Ja sam jako blaga u ocjenjivanju jer mi je žao te klince. Izađi iz škole nesposobni za život i kaj je najgore bez opće kulture jer je sve mehanički naučeno. Uh, baš se razjadim kad se sjetim situacije...
|
|
|
|