ELENA35 -> RE: Višeplodne trudnoće i CR (15.1.2009 14:42:46)
|
E,da....što se tiče te teme...ja nosim blizance i to me jaaaako zanima.Razgovarala sam sa svojim doktorom i kad sam pitala dali postoji šansa da idem na carski samo se nasmijao i rekao da ako su bebe pravilno okrenute da ne vidi razlog zasto nebi isla na prirodan način.Čak i u slučaju da je jedna beba kontra a druga pravilno opet forsiraju prirodno.Tu dolazi ono moje pitanje...Šta ako nešto pođe po zlu?? Šta se događa u slučaju da se stvari zakompliciraju,nedaj Bože dijete ima trajne posljedice??? Toga me najviše strah.Jer briga njih,mi tj.ja sam im samo jedna u nizu..TKO JE ONDA ODGOVORAN??! Jer oni svi koji odbijaju majku poslati na carski,krivnju mogu prebacivati sa jednog doktora na drugog i tako u nedogled.A nama ostaje zauvijek ono pitanje-zašto?... Inače,treći mi je porod,dvije rizične trudnoće prije,dva prijevremena poroda(34 i 36 tjedan),ja blizanka kojoj je brat liječničkom nepažnjom umro po porodu,i usto sa svojih 35 godina po njima NISAM kandidat za carski rez!!! Dali je to razumno ili...??!!
|
|
|
|