koka -> RE: Birc "Happy day" (13.6.2008 13:52:55)
|
onda ovako: 4 velike naranče, 1 veliki limun, 150g šećera, 475ml vode. Operite dobro limune i naranče te im tanko odrežite koru, al pritom pazite da ne zahvatite gorku bijelu kožicu. Odložite. Zatim iscijedite sok od naranča i tog limuna.Za to vrijeme u tavi dvostrukog dna zagrijte šećer i vodu, mješajući na laganoj vatri da se šećer otopi. Pusti te da uzavre, pa neka vrije 10-tak minuta bez miješanja dok ne bude sirupasto(ja sam mislila da dođe baš kao sirup, ali nije mrvicu bude). Maknite sirup s vatre, dodajte koru od limuna i naranče, malo promješajte te poklopite i pustite da se ohladi. Kad se ohladilo procijedite šećerni sirup u plitku posudu za zamrzivač( može ona posuda od Grandissimo ledov sladoled) te dodajte ocijeđeni voćni sok. Dobro promješajte te zamrznite nepoklopljeno na 4sata da bude mljackavo. Izvadite nakon 4 sata te zdrobite vilicom i vratite opet u zamrzivač dok se ne stvrdne. Za posluživanje stavite u zdijelu te pustite da omekša 10-tak minuta, malo zgnječite ponovo vilicom i to je to. Simpa je , osvježavajuće. Samo što mene sad piči žgaravica. Voljela bi probati s drugom vočkom, almislim da bi trebala imati sokovnik da izvučem sok . Pale su mi napamet breskve. Evo Mirna. Takva je prognoza da se osiječamo bljak.
|
|
|
|