Krky -> RE: blizanci - da li je moguče (22.10.2008 18:21:31)
|
Sori što ne odgovorih prije, no nadam se da nije kasno. Ja imam blizance - dvostruko dvojajčane (Dečke, dvojajčane blizance). Moja baka imala sestre, jednojačane blizanke, sin jedne imao blizance, curu i dečka. MM ima bratića i sestričnu, blizance i navodno, mama mog svekra nosila blizance ali trudnoća nije uspjela završiti sretno. Pored svega MM-u nije bilo ni na kraj pameti da bi i nas mogla snaći ta sreća (za mene, jer sam ih silno željela), tj. šok (za njega). Kad sam pitala jednu gin. rekla je da sve to još uvijek nije dovoljno istraženo, tako da se samo pita da li u muževoj ili u vašoj obitelji ima blizanaca. No, meni ipak nije jasno kako bi to MM mogao djelovati na to da su kod mene bila izbačena dva jajašca istodobno ili u vrlo kratkom razmaku. Dakle, ako blizanaca ima u obitelji, moguće je, ali se navodno, češće događa da se preskoči jedna generacija. Šetnje s kolicima i hodanje s blizancima je show u svim fazama, al to ipak zavisi o naravi djece. Mi smo imali kolica gdje sjede jedan do drugoga, pa kad su imali nešto više od godine i kad bi neko od njih bio nervozan bilo bi i čupanja i udaranja nogicama ovog drugog, kad su bili veći bilo je super jer bi međusobno komunicirali i zabavljali se. Šetnje za ruku tek isprobavamo, ali je show opet zagarantiran: jedan hoće hodat, drugi neće i hoće se nosit, a kako ja nosim još jednog muškića u trbuhu i jedva hodam, svi se vučemo i navlačimo po cesti, jedan zna protestno stat i kmečat dok se ne vratim po njega (jer ga ostavim par koraka iza ako stane i neće hodat jer ga ne mislim nosit). I??? KAKO VAM SE ČINI? No, no, bez panike, iskustvo s blizancima ipak je neprocjenjivo. Puno je zabave kroz cijeli dan i drugačije se razvijaju (komunikacija i socijalizacija zbog vršnjaka) nego malci koji su sami. Više pričaju i komuniciraju jedan s drugim, znaju se sukobljavat, ali ako neko od nas ide protiv jednog, drugi mu je uvijek u zaštiti.
|
|
|
|