larky -> RE: sta s uciteljicom (22.1.2009 17:54:41)
|
Imala sam i ja takav problem. Sve je krenulo od odgoja kod kuce i mojih rijeci nemoj, budi dobra, nemoj se tuci sve samo da ne bude bas me briga neka se bori. Onda je krenula u vrtic i imala je divne odgajateljice koje su se trudile da rijese takve situacije. Jedan ju je djecak nekoliko puta lupio i ona se povlacila dok odgajateljica nije pitala zasto mu ne vrati a ona je odgovorila da ona to nije naucila.Ipak sve su to bile sitnice dok nije krenula u skolu. Od prvog razreda ju je jedna djevojcica na neki nacin terorozirala, moje je bilo da se ne obrca na njene provokacije . . . tako je bilo u prvom razredu, drugom dok nisam doslovno uletila u skolu i u garderobi zaustavila tu djevojcicu koja se je sokirala kad me je vidila. Pitala sam ju zaszo to radi da bi se ona sva cudila kako zar ja? i pravila grimase. Rekla sam joj da to nije lijepo i da se trebaju lijepo druziti jer idu u isti razred i da ako se ne mogu druziti da ju ne zadirkuje, da ako jos jednom ja cujem da se moje dijete zali da cu je reci roditljima . . . i opet ispocetka u trecem razredu . . . moja se non-stop zalila, a meni vec od spomena imena one djevojcice dizala kosa na glavi. Onda je jednog jutra moja mala nazvala da joj je ta doticna curica izgazila jaknu (taj dan je kisa padala), nazvala sam baku da ode sa cistom jaknom u skolu po nju. I nakon tjedan-dva bio je sastanaku skoli za odlazak djece u skolu u prirodi. E da sad je doslo mojih 5 min. Poslije sastanka sam zaustavila mamu kojij sam bez dlake na jeziku rekla sve sto imam i ona se cudila kako moje dijete? Da sve sam rekla, galamila, a uciteljica je rekla da zasto sada prije puta i da je to sa jaknom bilo strasno, a ja onaka ljuta sam joj rekla pa sta ce biti tamo tjedan dana ako sad ne kazem. Ne znam gdje sam nasla sve te rijeci koje sam izgovorila da me je njena mama pitala da li ja mislim da je moje dijete sunce. Rekla sam joj da moje dijete nije svetac, ali da moja prva nece zapoceti. I tako vam je njena mama otisla placuci kuci, a uciteljica mi je naknadno rekla da je ta mala takva, na sto sam joj odgovorila da je sama kriva jer ne saziva sastanak u vezi takve djece.Ako ona kod kuce se boriti sa svje dvije starije sestre ne mora teroroizirati onoga tko joj ne daje otpor. Poslije je dosao otac te djevojcice na nasavrata da se izvine i da ce on razgovarati i pokusati rijesiti problem njihoiove kceri. U skoli se je mala trudila pomiriti s mojom, molila ju da joj oprosti,na sto joj je moja rekla da mogu biti prijateljice samo na daljinu. Od tada se moje dijete vise ne zali. Ponekad si mislim da li sam trebala uciti svoje dijete da cim ju netko udari da vrati!?
|
|
|
|