pako -> RE: reci ili ne (9.2.2009 13:06:47)
|
Jako mi je teško pisati na ovoj temi. U subotu sam saznala da mi je deda(74g) teško bolestan. Prije dva tjedna otpeljali smo ga u bolnicu jer mu je noga poplavila i morao je hitno na operaciju jer mu je nastao ugrušak i nije mu krv od koljena prema zglobu uopće dolazila. To su mu operirali i sve je bilo ok,on se dobro oporavljao i nadali smo se povratku doma. Tako je u petak doktor rekao da mu kćer,moja mama mora doći u subotu,preključer na razgovor k njemu. mislili smo da je zove u svezi noge,da se nije nešto moža zakompliciralo nismo se niti najmanje nadali da će doktor reći da je deda dobio rak gušterače,jetra i pluća i da mu u ovakvom stanju ostaje svega par mjeseci do godinu dana života. Štrašno,nemogu niti pomisliti da ga uskoro neće biti,a do nedavno se stalno smijao i veselio mome Patricku,svom prvom praunuku. obećao je da će s njime na ljeto kada prohoda igrati nogomet ispred kuće kao što je to znao samnom i bratom kad smo bili mali. pošto se zovem Ivana od milja me zove moja mala Ina, kad ga nebude tko će me tako zvati tko će s mojim patrickom igrati nogomet? plačem od subote,a znam da se moram sabrati radi Patricka ali kad je to jako teško. Dedi nismo ništa još rekli,a neznam niti kako,a morat će na kemoterapije. bojim se da kad sazna da bu se samo predao. neželim da pati,kako da mu pomognem?! Da situacija bude još gora i baka mi se je razbolila,počela je polako gubiti razum, više nikoga gotovo ne pozna,priča nebuloze.....neznam koja se gore osjeća mama ili ja. kako mu reći i dal mu reci,nisam pametna. To je tako teško! Danas sam ga nazvala u bolnicu i tako teško priča bilo mi je jako teško kad sam ga čula, a do prije dva tri tjedna je bilo sve uredu,zajedno smo pričali,smijali se.....
|
|
|
|