mamavlatkica -> Što vam je važno za dobro prijateljstvo (2.2.2009 11:36:04)
|
Evo odlućila sam se otvoriti novu temu ponulana svojim životnim iskustvom. Naime cijeli svoj život pokušavala sam biti dobra prema svima nikada mi nije bilo važno tko je kakave bojekože , nacionalnost , zanimanja , obrazovanja , bilo mi je bitnije da je osoba poštena i da se mogu osječati sigurno i zadovoljno u njezinom ( njegovom ) društvu . Evo konkretno imaam jednu prijateljicu koju poznajem već deset godina i stvarno se super slažemo iako je punik deset godina starija od mene družimo se zajedno , o svemu razgovaramo kao sestre a ne kao frendice . Ima jednu poznanicu štoviše krsnu kumu mog sina koja je samo godinu dana satrija od mene sa njom pak uopće ne komuniciram i kada se vidimo tu je rijetko i obićno na kratko., njoj smeta to što sma ja niže struke od nje , ona je lijećnica a ja trenutno domačica , pa mi kao nemaamo o čemu pričati . Užasnio me ljuti to kada ljudi klasificiraju tko je što i bježe jedni od drugih zato što si nisu "par " , zar je bitno tko je kakve struke , boje , kože , nacionalnosti . Eto ovime sam željela potaknuti sve nas na razmišljanja kaako i po kojim kriterijima biramo prijatelje i da li bi uopće trebalo biti kriterija za iskrena prijateljstva. Zašto bi se trebali uopće stavrati da tako kažem klanovi . Svi smo mi isti u suštini a to što je netko manje a netko više obrazovan , ljepši ili imučniji od drugog zar bi to trebalo biti mjerilo čovijeka i kriterij za sklapanje prijateljstva . PRIJATELJ JE ONAJ KOJI ZNA SVE O TEBI I SVE JEDNO TE VOLI .
|
|
|
|