Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
[Anketa]
|
Prednosti i nedostatci dude
|
Za dudu |
|
Protiv dude |
|
Ukupno glasova: 197
|
(Posljednji glas : 9.3.2017 13:53:07)
(Glasovanje traje do: -- )
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Prednosti i nedostatci dude 13.4.2010 9:48:30
|
|
|
|
Gianna
|
Mi smo dudu imali već u rodilištu i bila je od velike pomoći... Da nismo Dino ne bi cicu puštao na miru ... Odviknuli smo ga dosta brzo ( na moje veliko iznenađenje).. Imali smo macu koja je dobila mačiće i jednostavno mu rekli da smo njegove dude posudili maci , a on je to prihvatia kao veliki i više uopće nije pita za dudu..
|
|
RE: Prednosti i nedostatci dude 13.10.2010 23:29:45
|
|
|
|
mkuki
|
Ih, ja sam ZAAA! Ali moja Sara nije ,već se 4 mjeseca borimo s tom dudom ja ju pokušavam naviknuti ali mi ne ide, dobro bi mi došla kad treba na spavanje ali umjesto dude koristimo čaj i luda sam zbog toga a možda ju jednog dana i prihvati
|
|
|
|
RE: Prednosti i nedostatci dude 23.10.2010 22:03:40
|
|
|
|
GreenSheep
|
Moj mali je isto visio prva tjedna na cici i od onda koristili i dudu, sad se jos uvijek uspavljuje s njom al kad zaspi ne treba mu. Moja mala koja sad ima 2 mj i 11 dana je bila u rodilistu Merkur pod lampom zbog zutice i sestra joj uvalila dudicu da suti dijete ( a kao tamo nema dudica ni hranjenja na dudu-baby su frendly my ass) kad smo dosle doma, nema mirnijeg djeteta od nje, place kad je gladna najede se zaspi i NEĆE dudu, povraća kad sam joj probala stavit jer ju buškica mučila pa da se smiri. Prije par dana otkrila da palac stane u usta i to joj pase, neznam kak ju odvikinut al valjda je i to ok. Dakle, s dudom il bez?, najvazije da je njima i nama dobro.
|
|
RE: Prednosti i nedostatci dude 23.10.2010 22:17:29
|
|
|
|
uciteljica
|
Mi bez dude nikamo, imamo ih u svim bojama i veličinama, hahaha. Ne znam kako ćemo se odviknuti, uh, uh.
|
|
RE: Prednosti i nedostatci dude 23.10.2010 23:27:22
|
|
|
|
m600
|
IZVORNA PORUKA: uciteljica Mi bez dude nikamo, imamo ih u svim bojama i veličinama, hahaha. Ne znam kako ćemo se odviknuti, uh, uh. slažem se što je veća sve je privrženija dudi zna gdje dude stoje i dođe do njih i pokazuje rukom i viče du
|
|
RE: Prednosti i nedostatci dude 24.10.2010 7:39:50
|
|
|
|
tina0310
|
čim se rodija dali su mu dudu(u rodilištu) a vuka je cicu ka lud,ali radi teškog poroda sam odmarala par sati i onda je osjetija bocu i od tada 2ipo mj kombinirali smo,malo cice,malo boce
|
|
RE: Prednosti i nedostatci dude 5.11.2010 22:11:28
|
|
|
|
tita
|
Moj mali nije nikako prihvatio dudu a od prvog dana sam mu davala,i imamo kolekciju svih vrsta i ništa od toga!!!kako bi mu davali dudu tako bi mu došlo kao da će povračatii samo bi ju ispljuvao vani!!!SAd kad je malo veči kad vidi bebu u kolica sa dudom odmah čupa iz usta dijetetu dudu......
|
|
RE: Prednosti i nedostatci dude 5.11.2010 22:25:23
|
|
|
|
tinka25
|
Ja sam za dudu, odnosno Nikola ju stalno ima u ustima i ne možemo bez nje, imao ju je već u rodilištu.Ne slažem se sa tvrdnjom da zbog dude može na krivi način prihvatiti dojku, jer mi sa time nemamo problema, a stvarno se od dude ne odvaja, i cijelu noć ju zna dudati. Sa bočicama je druga priča, uopće ne želi iz nje piti.
|
|
RE: Prednosti i nedostatci dude 5.11.2010 22:37:26
|
|
|
|
AntonijaV
|
niti mi nemamo problema sa dojenjem zbog dude..uspješno dojimo već punih 6 mjeseci, i gotovo toliko imamo dudu..uveo je tata kad je ostao sam sa njom prvi put na dva sata a isto tako kao i tinka smo imali par dana problema naviknuti je na bočicu, i to sa mojim mlijekom, da ima obrok dok sam na predavanjima..nikako nije htjela..mislili smo da je zbog oblika dude na boci i promijenili ih nekoliko..sve dok nije prigladnila jadnica ... sada uspješno kombiniramo dojenje i moje mlijeko na bočicu, uz obvezatnu dudu, al i dalje je dojka zakon!!
|
|
RE: Prednosti i nedostatci dude 7.1.2011 9:55:32
|
|
|
|
kikirikica
|
dude su zakon...
|
|
|
|
RE: Prednosti i nedostatci dude 7.1.2011 9:58:21
|
|
|
|
kikirikica
|
Dude su super Pogotovo za uspavljivanje
|
|
|
|
RE: Prednosti i nedostatci dude 7.1.2011 10:10:00
|
|
|
|
Indy
|
IZVORNA PORUKA: kikirikica Dude su super Pogotovo za uspavljivanje moj ne ide ni dan danas bez dude spavati, ali treba mu samo za uspavljivanje, izbaci on nju poslije.
|
|
RE: Prednosti i nedostatci dude 7.1.2011 10:14:50
|
|
|
|
danery
|
nije ovisna o dudi,al joj ni ne smeta....kako kada....
|
|
RE: Prednosti i nedostatci dude 7.1.2011 12:19:28
|
|
|
|
bubamara787
|
Definitivno sam za ... mada su moje obje cure vrlo brzo odbacile dudu ... i sada ima sluzi samo kao igracka
|
|
[Brisano sporočilo] 7.1.2011 12:30:22
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Prednosti i nedostatci dude 7.1.2011 14:28:02
|
|
|
|
natalijax
|
meni je simpatično vidjet bebača sa dudom,mi je več duže vrijeme nekoristimo preko dana,samo na spavanju,pošto neče baš grickalice za zube,on sebi sa dudicom masira čeljust
|
|
|
|
RE: Prednosti i nedostatci dude 7.1.2011 14:47:25
|
|
|
|
drugasrecica
|
mi smo sve živo probali i kombinirali i mislim da je sve dobro ako je bebi dobro prva malena je dojila i kratko vrime je htjela dudu za cuclanje između obroka, a onda ju je sama odbacila iz nepoznatih razloga a koristili smo i bocu iz koje je pila moje mliko ako bih se ja malo makla iz kuće
|
|
RE: Prednosti i nedostatci dude 7.1.2011 22:31:27
|
|
|
|
cuba
|
Ja sam za dudu. Koristili smo je od samog početka ali nikad je nije dudao preko dana već je bila samo za uspaljivanje i kad bi zaspao ispljunuo bi je van. Prije dva tjedna je bio prehlađen, nosić začepljen i jednostavno se doslovno preko noći ostavio dudice Sad su spremljene u kutijicu sa uspomenama
|
|
RE: Prednosti i nedostatci dude 7.1.2011 22:48:42
|
|
|
|
modesty blaise
|
I nama duda koristi za smirenje i uspavljivanje.... slatko... nemam niš protiv toga da duda....dapače!
|
|
|
|
RE: Prednosti i nedostatci dude 26.4.2011 8:27:43
|
|
|
|
Yoyo1
|
Ja sam ZA dudu,nisam vidjela nikakve deformacije čeljusti ili zubića zbog dudlanja duda. Evo ja sam imala dudu i imam pravilne zube,moja sestra također imala je dudu i ima pravilne zube,moja kćer imala je dudu i ima pravilne zube, kakvi će zubi biti ovisi o samoj genetici,ne možeš imati super pravilne zube ako u obitelji nemaju takve zube. Kada sam pitala našu stomatologicu u vezi duda niti ona nije protiv nje,samo je skrenula pažnju da duda mora pratiti razvoj čeljusti djeteta, što znači da nije dobro dati niti premalu niti preveliku dudu i da izbjegavamo dude okruglog oblika, jer tu bi moglo doći do lagane deformacije jer nije prirodni položaj takve dude u ustima.Ona preferira dude koje su oblika poput nukovih ili aventove ili babylove koje su poput aventovih.
|
|
RE: Prednosti i nedostatci dude 26.4.2011 8:40:01
|
|
|
|
katy mama
|
po meni apaurin za bebu
|
|
RE: Prednosti i nedostatci dude 14.6.2011 0:12:54
|
|
|
|
anchyzu
|
moja beba je još u inkubatoru prihvatila dudu 2. dan poporodu,nisam ju mogla dojiti, duda ju jako smiruje, dudu jako voli i jako plače kad joj ispadne iz usta, bude mi ponekad teško kad odbija hranu a svoju dudicu vuče iz sve snage, dok joj se ne ureže oko usta,sad ima bočicu na koju jede istog anatomskog oblika kao duda, i želi jesti jedino u snu, a budna jede jedino prvi jutarnji obrok, sad imamo 5 mjeseci, i duda joj već ispada iz usta, ali i dalje jako plače kad joj nije u ustima, i sve me to frustrira, ponekad mi dođe da joj uzmem dudu i bacim je u smeće,moj favorit su Nukove dudice, aventove razvaljuju usta i jedva čekam da se rješim dude
|
|
RE: Prednosti i nedostatci dude 11.7.2011 13:38:08
|
|
|
|
Juanita
|
IZVORNA PORUKA: pepeljuga ja sam za dudu defiitivno i ja
|
|
|
|
RE: 21.7.2011 18:43:49
|
|
|
|
Frka
|
Svakako za dudu ako pomaže da beba bude mirnija.Mihaela moja prva curka nije htjela dudu.A zubići su joj se poceli kvarit prije prvog rođ.Bili su lijepi i ravni al iz nepoznatog razloga (bez dude)a i slatkiše smo izbjegavali jer je imala problema sa stolicom.A zubići ipak stradali.A sad moja druga curka Petra Iva uživa u dudi!Cak si po dvije odjednom pokušava stavit.A i meni je puno lakse.A zubici za sad su OK. a poslije cemo vidit
|
|
|
|
RE: RE: 29.11.2011 14:32:42
|
|
|
|
iwaa
|
mi smo za dudu i ona nam je sve , bar tako misli moj stariji sin koji još uvijek ima dudu, al samo kada ide spavati. Preko dana je nema.Mlađi sin nije uopće htio dudu, no s vremenom se je i on navukao na dudu jer je tata bio uporan u trpanju dude u usta Zubići su nam zdravi, a uskoro ćemo se morati riješiti dude.
|
|
|
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!