Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
| Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
RE: Knjige o sexualnom odgoju 7.2.2009 18:54:27
|
|
|
|
kitty
|
mozda do tad bude kao predmet u skolama pa nam nece trebat
|
|
RE: Knjige o sexualnom odgoju 7.2.2009 19:55:30
|
|
|
|
Ruža
|
Ima super knjiga Priručnik za mlade djevojke, autora sam zaboravila. Ali znam da sam ju kod kumčeta gledala oduševila me.
|
|
RE: Knjige o sexualnom odgoju 7.2.2009 20:01:56
|
|
|
|
larky
|
Mi smo poceli relativno rano i to sa uloscima kad je imala 3-4 godine, jer ju je jako zanimalo cemu to sluzi ,pa si je i ona stavljala dnevne uloske. pa je pocelo sa pitanjima o trudnoci ( pitala me je s 4 god mama da li sam ja izasla iz stomaka ili iz kokare i to u tramvaju! Sva sreca da je odgovor bio takava da sam rekla da ona to zna, pa je odgovorila pa iz stomaka, ali moji bratic i sestricna su iz kokare da li ti to znas? ) pa sam kupila knjigu kako djeca dolaze na svijet, a i ponekad kad mi postavi pitanje moram prvo dobro razmisliti kako sloziti recenicu i kako joj objasniti s obzirom na godine - sada ima 9. Mislim da imaju jako puno pitanja jer svake godine isto pitanje, ali se povecava objasnjenje, ne sturo sada vec opseznije. U biti ostanemo sokirani s tim pitanjima, ali mislim da i ako ne shvate da im treba reci, jer to je najbolje rjesenje. S vremenom kad si izanaliziraju ono sto smo im rekli povecavaju odgovor, sa osnovnog na puno slozenije. I sada znam otici na net traziti pitanja, ali ih probam formulirati na bude u njenoj dobnoj granici ako mogu. Mislim da je najbolje, ali i najteze biti iskren u odredjenim stvarima, ali je to i bit da shvate kako nam se mogu povjeriti i pitati. Najlakse je kupiti knjigu pa neka citaju. Za knjigu sam jedino ako je dijete toliko sramezljivo da ne zeli pitati, ali ovu moju sve zanima i jos se ne stidi, a kako ce biti kasnije ne znam.
< Poruku je uredio larky -- 7.2.2009 20:06:28 >
|
|
|
|
RE: Knjige o sexualnom odgoju 7.2.2009 20:16:29
|
|
|
|
larky
|
Mamika mislim da to treba svaki roditelj, jer djeci dajemo mjesta za razgovor o svakoj temi, pa i najgorima. Tako se dolazi do povjerenja, jer sam ja svojoj govorila, a i sad govorim da joj ja nisam samo mama da sam joj mama-prijateljica i da mi moze reci sve bez obzira kakav problem bio. Mislim da povjerenje tu igra najvecu ulogu za buducnost. Otvoriti cu novu temu na menstruaciju i na prvi posjet ginekologu, jer sam prosla i to.
|
|
|
|
RE: Knjige o sexualnom odgoju 7.2.2009 20:18:55
|
|
|
|
tikica_69
|
Nemam takvih knjiga...za sada o tome jos uvijek otvoreno razgovaramo
|
|
RE: Knjige o sexualnom odgoju 7.2.2009 20:19:19
|
|
|
|
dami
|
Imam knjige za odrasle a i sinu sam kupila za tinejđere. Primjetila sam da je čita. Nije svaki put na istom mijestu.
|
|
RE: Knjige o sexualnom odgoju 7.2.2009 21:13:01
|
|
|
|
njanja
|
pa ja ju nisma imala, ali mm je.....kupila im valjda mama kada su bili teenageri.... ali nama je bila jako zanimljiva kasnije
|
|
RE: Knjige o sexualnom odgoju 7.2.2009 22:24:46
|
|
|
|
Lady3
|
Mene već sada pita o bebama i mengi(vidi uloške) i ja joj svaki put otvoreno odgovorim.. mislim da je dobro biti iskren prema djetetu i ništa mu ne skrivati..Kad malo poraste kupiti ću joj knjigu o sexu.Meni moji nikada nisu ništa govorili o tome ali ja sam sama posuđivala iz knjižnice i sve sam znala od tamo.Sjećam se da sam knjigu skrivala i da je nitko ne nađe jer me bilo sram.Ne želim da moja djeca prolaze to sve kao i ja.Želim da odrastu i da shvate da golo tijelo i sex nije ništa čega bi se trebalo sramiti .Želim da shvate da je to normalno i da je to lijepo..
|
|
RE: Knjige o sexualnom odgoju 7.2.2009 22:26:43
|
|
|
|
njanja
|
IZVORNA PORUKA: Lady3 Želim da odrastu i da shvate da golo tijelo i sex nije ništa čega bi se trebalo sramiti .Želim da shvate da je to normalno i da je to lijepo.. Slažem se....u naše vrijeme je sve to bilo tabu....ja se sijećam mi smo na biologiji 5 min učili da je spermij muška stanica, a jajašce ženska...i to je bilo to.....a daleko od sexuualnog odgoja
|
|
RE: Knjige o sexualnom odgoju 8.2.2009 7:32:49
|
|
|
|
božica
|
sinu sam kupila za tinejđere. Primjetila sam da je čita. Nije svaki put na istom mijestu. super i moja isto zna da imam mengu i pričam joj o tome al knjiga nije za odmet po momn sigurno me neće pitati SVE šta ju zanima u pubertetu koliko god mi bile ok
< Poruku je uredio božica -- 8.2.2009 7:34:13 >
|
| Stranica: [1] |
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!