larky -> RE: Knjige o sexualnom odgoju (7.2.2009 20:01:56)
|
Mi smo poceli relativno rano i to sa uloscima kad je imala 3-4 godine, jer ju je jako zanimalo cemu to sluzi ,pa si je i ona stavljala dnevne uloske. pa je pocelo sa pitanjima o trudnoci ( pitala me je s 4 god mama da li sam ja izasla iz stomaka ili iz kokare i to u tramvaju! Sva sreca da je odgovor bio takava da sam rekla da ona to zna, pa je odgovorila pa iz stomaka, ali moji bratic i sestricna su iz kokare da li ti to znas? ) pa sam kupila knjigu kako djeca dolaze na svijet, a i ponekad kad mi postavi pitanje moram prvo dobro razmisliti kako sloziti recenicu i kako joj objasniti s obzirom na godine - sada ima 9. Mislim da imaju jako puno pitanja jer svake godine isto pitanje, ali se povecava objasnjenje, ne sturo sada vec opseznije. U biti ostanemo sokirani s tim pitanjima, ali mislim da i ako ne shvate da im treba reci, jer to je najbolje rjesenje. S vremenom kad si izanaliziraju ono sto smo im rekli povecavaju odgovor, sa osnovnog na puno slozenije. I sada znam otici na net traziti pitanja, ali ih probam formulirati na bude u njenoj dobnoj granici ako mogu. Mislim da je najbolje, ali i najteze biti iskren u odredjenim stvarima, ali je to i bit da shvate kako nam se mogu povjeriti i pitati. Najlakse je kupiti knjigu pa neka citaju. Za knjigu sam jedino ako je dijete toliko sramezljivo da ne zeli pitati, ali ovu moju sve zanima i jos se ne stidi, a kako ce biti kasnije ne znam.
|
|
|
|