zloba ili bolest (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

piggy -> zloba ili bolest (8.2.2009 21:36:21)

kako znati razliku ili se svodi na isto?
ne pričam tu o ljudima koji imaju šizofreniju pa ubiju nekog zato jer su čuli glasove i tome slično, govorim o ljudima koji koliko toliko imaju doticaj sa realnošću.
bili se moglo reć da ne postoje zli ljudi nego psihički neuravnoteženi...i jel bi trebali u tom slučaju imat toleracije i razumjevanja jer takvi ljudi imaju iskrivljenu sliku sebe i svijeta i ne mogu to kontrolirati?

tikica_69 -> RE: zloba ili bolest (8.2.2009 21:41:12)

Takvim ljudima nije mjesto ovdje u svakodnevnici jer ce tesko naci razumijevanje okoline sto ce jos vise uticati na njihovu psihu ili poremecaj. Treba im pomoci u specijaliziranim ustanovama. Pretpostavljam da su zlobni, jer ih okolina ne razumije pa na krivi nacin skrecu pozornost i tesko to mogu kontrolirati jer im je psiha teze nagrizena. Ali pomoci im treba.

Ruža -> RE: zloba ili bolest (8.2.2009 22:39:43)

Vjerujem da ima i zlobnih ljudi, koji jednostavno uživaju u tome, a da nisu bolesni.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.2.2009 23:08:56)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Lady3 -> RE: zloba ili bolest (8.2.2009 23:12:07)

IZVORNA PORUKA: Iva Piva

IZVORNA PORUKA: Ruža

Vjerujem da ima i zlobnih ljudi, koji jednostavno uživaju u tome, a da nisu bolesni.

Ne da vjerujem, nego znam ....

istina...nažalost... 

Candy -> RE: zloba ili bolest (8.2.2009 23:40:47)

Nažalost,ima puno takvih slučajeva oko nas,samo mi to možda ne primjećujemo [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]...

FIONA -> RE: zloba ili bolest (8.2.2009 23:44:24)

IZVORNA PORUKA: Ruža

ali upravo ta strast je njihova bolest!... nitko nije zločinac jel je to htio več zbog niza situacija, događaja, odluka koje su se poklopile u njihovim pričama...smatram da sve ima svoje zašto pa tako i zločin!...

Mislim da nitko normalan nije samo zloban pa ubija...on je bolestan čovjek!

Anoniman -> RE: zloba ili bolest (10.2.2009 8:14:02)

Ja mislim da to mora početi s nekakvom ranom, možda još iz djetinjstva, nekakvim osjećajem nevoljenosti, koji prelazi u samosažaljenje, pa u zavist, pa u mržnju, pa u nekakav afekt iz kojeg se dogodi zločin... zbilja je misterij zašto netko ode tako daleko, a da mu prije nitko nije uspio prići, s njim porazgovarati, shvatiti da se nešto događa i uputiti ga stručnjaku.
Na žalost, toga ima sve više, ljudi su sve otuđeniji jedni od drugih. Pogotovo u velikim gradovima. U malom mjestu te skuže brzo, tamo postoji još uvijek onaj osjećaj odgovornosti za svakoga.
Da ne duljim, bolest se treba liječiti... jedino tu osobu nije baš lako dobiti na liječenje... [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

ivanaa -> RE: zloba ili bolest (10.2.2009 8:19:04)

u psihijatriju postoji pojam-promjenjen karakter-to su zli ljudu bez fizicke bolesti

mamara -> RE: zloba ili bolest (10.2.2009 8:22:06)

Mislim da zloba dolazi iz ljubomore ili pomankanja pažnje i ljubavi a oni koji to imaju i dalje čine zločine to su bolesni ljudi!!!!
Žalosno je da se to uoči tek poslje nekog njihovog zločina pa da bi se jih zatvorilo ili lječilo mora netko stradat!

Stranica: [1]