|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: IVF / ICSI
25.4.2009 14:09:31   
mariola
Tikice draga, ne opterećij se sad tinejdžerima, nema smisla, tinejdžeri su tinejdžeri. Misli na svoju Lauricu i na ništa više a kad ona dođe na svijet i tinejdžeri će preko noći postati ozbiljniji. Čuvaj se.user posted image

(Odgovor članu Kika83)
Neposredna veza do poruke: 401
25.4.2009 17:22:20   
zaba
već sam ti rekla pošalji ih nama,Lucija bu ih sredila za čas.Ne luduj i ne sekiraj se,hebeš sad i tanjure i beštek i sve.Smješak molim,user posted image .

lucija je svjetlo u mom životu
07.05.2005.

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 402
25.4.2009 20:35:00   
lee
tikice pošalji ti njih meni...sad kad dodje beba trebati če pomoč oko reice pa samo neka dodju bude njih rea sa vau vau stavila u red.

drži mi se i misli samo na svoju Lauru koja če doči!user posted image user posted image

Alex 2.5.2009
pravi sam decko veliki :) stize mi brat 11.12. 2013

(Odgovor članu zaba)
Neposredna veza do poruke: 403
25.4.2009 21:13:29   
tikica_69
Popila sam jos jedan Normabel, Utrogestane i spavala od 3 do pola 8. Tak bum i sutra user posted image

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

(Odgovor članu Kika83)
Neposredna veza do poruke: 404
25.4.2009 21:55:20   
crvenkapica
dali  boli  postupak   IVF??????user posted image     user posted image    user posted image  user posted image  user posted image

(Odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 405
26.4.2009 11:16:44   
JUdy
Zavisi kako koga boli. Ja imam za sobom dvije punkcije i ni jedna me nije bolila. Pri usisavanju osjetis lagani ubod. Meni je lakse punkcija nego AIH. Uvijek me bolilo, opet i zavisi o tvojemu tijelu i naravno o dr.

(Odgovor članu crvenkapica)
Neposredna veza do poruke: 406
26.4.2009 11:35:14   
crvenkapica
ja  nista to ne  kuzim    kako se  to  uopce  radi     ....vade ti jajne   stanice ili sta  ....i onda  vracaju...?????a   inseminacija  kako se ona  radi???    ona  vise  boli???'   joj  meni......user posted image

(Odgovor članu JUdy)
Neposredna veza do poruke: 407
26.4.2009 11:46:43   
tikica_69
Punkcija u prirodnom ciklusu ne boli. Osjecas ali nije strasno. Kao uzimanje briseva. AIH bih usporedila s papa testom. Punkcija u stimulirnom ciklusu boli jer je od stimulacije zadebljana stijenka jajnika i janici se podignu malo vise. Transfer ne boli ni najmanje.
Kod punkcije u stim. ciklusu obicno daju koktel za smirenje i protiv bolova.

U iscekivanju.......

Neposredna veza do poruke: 408
26.4.2009 17:53:15   
crvenkapica
e  sad ti meni draga  objasni  sta ti znaci  punkcija  u prirodnom ciklusu i punkcija u  stimu.ciklusu..???  ja sam ti cula  tek neki dan  da moram  na   umj.opl.pa  niti jedan  pojam  ne   kuzim...user posted image i  sve to  prvi put  cujem;mpo,ivf,aih,,itd....ali kako citam vase  price    dosta  toga  mi je  jasnije....pozzzzuser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 409
26.4.2009 18:13:03   
djetelina
U prirodnom ciklusu ne uzimaš nikakve lijekove za stimuliranje jajnika pa oni proizvedu 1 jajnu stanicu (ko i inače svaki mjesec) ili eventualno za blagu stimulaciju koristiš Klomifen pa dobiješ 2-3 jajne stanice (to se ne računa kao stimulirani).
U stimuliranom postupku koriste se lijekovi za stimulaciju i dobije se 8-12 jajnih stanica. Tu se dobije više kvalitetnih jajnih stanica i veća je šansa za uspjeh, ali pravo od HZZO-a imaš na 3 takva postupka (uz uvjet da si mlađa od 38 godina). To se koristi samo za IVF i ISCI, jer se kod AIH-a ne vade jajne stanice.

Ja osobno se spremam za prirodni ISCI (imamo malo dobrih spermića) i dr. nam je rekao da se s prirodnim postupcima može očekivati uspjeh u roku 6 mjeseci do godine dana.

Neposredna veza do poruke: 410
26.4.2009 20:47:21   
barby

IZVORNA PORUKA: crvenkapica

e  sad ti meni draga  objasni  sta ti znaci  punkcija  u prirodnom ciklusu i punkcija u  stimu.ciklusu..???  ja sam ti cula  tek neki dan  da moram  na   umj.opl.pa  niti jedan  pojam  ne   kuzim...user posted image i  sve to  prvi put  cujem;mpo,ivf,aih,,itd....ali kako citam vase  price    dosta  toga  mi je  jasnije....pozzzzuser posted image user posted image

joj i ja isto ne znam nista o tome a dr. mi je isto napomenuo umjetnu,i ja bih voljela znat vise i tome ,meni je to sve nekako nepoznanica....

17.1.2011 STIGLA MOJA NAJVECA SRECA
ostala trudna između postupka prirodno:)

22.2 -transfer IVF/ICSI,11.3 beta.nisam je ni docekala:(

2007-missed abortion:(

JA-hipotireoza
sekundarna amenoreja

MM-oligoasthenozoospermia
varikokel

Neposredna veza do poruke: 411
26.4.2009 21:13:39   
djetelina
A nema se tu šta previše ni znat, treba slušat liječnika i to je to...

Kod svih metoda se obrađuje sperma prije postupka, uzima se samo ono što valja. To rade biolozi.

AIH ilitiga inseminacija - obrađena sperma ubacuje se u maternicu i spermići dalje rade isto što bi i nakon keksa - idu u jajovod i traže jajnu stanicu. Pravo vrijeme određuje liječnik tako što nekoliko dana prije promatra jajnu stanicu folikulometrijom (vaginalnim UZV-om).
Ovom metodom "obilazi" se cerviks i izbačeni su "škart" spermići koji smetaju plivačima u prirodnom keksu da obave svoje. (Ostalo je sve full prirodno)
(Postoji i ITI metoda, gdje se spermići dovode do jajovoda, ali ja ne znam izvodi li se to kod nas igdje)

IVF metoda je metoda oplodnje u epruveti. Zrele jajne stanice punkcijom se isisavaju iz folikula (na jajniku) i stavljaju u epruvetu zajedno s obrađenom spermom. Epruveta ovdje glumi jajovod pa i s manjim brojem spermića postiže se oplodnja (jer su došli do cilja - ne gube se po maternici, po jajovodu u kojem taj mjesec nema jajašca i td...)

ISCI iliti mikroinjekcija koristi se kad je broj spermića prilično mali. Tu idu jedan na jedan. Uzima se jajna stanica i jedan kvalitetan spermić uštrca u nju, direktno. I tako sa svim jajnim stanicama - ovisno koliko ih se dobilo (prirodni ili stimulirani postupak)...

FET (Frozen embrio transfer) - postupak vraćanja smrznutih embrija. Izvodi se kad je kod stimuliranog postupka došlo do kvalitetne oplodnje više jajnih stanica. Vraća se maksimalno 2, a ostalo što je dobro se zamrzne za sljedeći ciklus - ukoliko se zametak u ovom IVF/ISCI ciklusu ne uhvati.
Ako ne želite, nitko vam ih neće zamrznuti (vjerski razlozi i slično.... Kod mene npr. nisu vjerski razlozi u pitanju, ali trenutno sam još skeptična prema ovome).

(Odgovor članu barby)
Neposredna veza do poruke: 412
26.4.2009 21:21:24   
barby
hvala drag malo sam procitala,daj boze da ipak ne dodje do toga i da mi ne bude trebalo ali kako mi je krenulo.....user posted image

JA-hipotireoza
sekundarna amenoreja

varikokel

(Odgovor članu djetelina)
Neposredna veza do poruke: 413
26.4.2009 21:21:37   
djetelina
Evo, nadam se da sam bar malo pomogla... Ostalo će cure s iskustvom...

I da, u postupcima izvantjelesne oplodnje (IVF/ISCI) promatra se dioba jajne stanice, tj. uspješnost postupka 2-3 dana (cca) i ako se stanica počela dijeliti ide se na transfer, odnosno varaćanje te stanice u maminu bušu.
Nakon 2 tjedna vadi se beta (iz krvi) i vidi se da li se jajna stanica i dalje uspješno dijelila ili nije.
Ako je, onda si user posted image  i za 9 mjeseci ćeš zagrliti svog user posted image .

Eto, ja u svemu ovome ne vidim ništa neprirodno, dijete nastalo od jajne stanice i spermića ko i svako drugo - ništa vanzemaljsko... user posted image

Neposredna veza do poruke: 414
26.4.2009 21:28:43   
djetelina
IZVORNA PORUKA: barby

hvala drag malo sam procitala,daj boze da ipak ne dodje do toga i da mi ne bude trebalo ali kako mi je krenulo.....user posted image

Ma ja jedva čekam da mi do toga dođe, jer ako prirodno nisam zatrudnila do sada, niti neću. Voljela bi imati bar jednog user posted image  pa ako se kasnije desi i prirodno nekad - super. Ako ne, hvala Bogu na medicini, bez ovog tračka nade bila bih izgubljena totalno...

A tebi naravno želim svu sreću da prirodno uspiješ i to što prije! user posted image

(Odgovor članu barby)
Neposredna veza do poruke: 415
26.4.2009 22:43:43   
novamama
tikice, ne mogu sada naći, ali negdje je netko od vas napisao, možda i ti, kako ju boli nakon transfera...

samo sam htjela podijeliti sa vama da mi je frendicu užasno bolilo tjedan dana nakon transfera, nije na wc mogla sama ići, nego uz pomoć mame...danas ima prekrasnog dječaka od 7 mjeseciuser posted image ....ali je rekla da radi svih tih bolova više ne bi rađala....

vjerojatno to znate, ali evo...još jedno iskustvo nadam se ne škodi.......

Ča je život vengo fantažija....

Neposredna veza do poruke: 416
26.4.2009 22:48:24   
tikica_69
novamama, rijeci ti se pozlatile user posted image

U iscekivanju.......

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 417
26.4.2009 22:48:56   
novamama
neka boli, nekauser posted image user posted image

Ča je život vengo fantažija....

Neposredna veza do poruke: 418
27.4.2009 12:28:46   
barby

IZVORNA PORUKA: djetelina

IZVORNA PORUKA: barby

Ma ja jedva čekam da mi do toga dođe, jer ako prirodno nisam zatrudnila do sada, niti neću. Voljela bi imati bar jednog user posted image  pa ako se kasnije desi i prirodno nekad - super. Ako ne, hvala Bogu na medicini, bez ovog tračka nade bila bih izgubljena totalno...

A tebi naravno želim svu sreću da prirodno uspiješ i to što prije! user posted image

hvala draga i ja tebi zelim da jednog dana drzis mali smotuljak u narucju.... meni je samo cudno kako sam orije spontranog odmah ostala trudna bez problema a sad nikako.dr. mi je neki dan rekla kad sam bila kod nje pa nema razloga da ne ostanete opet trudna kad ste vec jwednom bila samo treba vremena ,a koliko pitam se ja,jel ovo iz mjeseca u mjesec me ubija kad ugledam test negativan....

JA-hipotireoza
sekundarna amenoreja

varikokel

Neposredna veza do poruke: 419
27.4.2009 21:20:01   
crvenkapica
jel ima to veze sa  mojim progesteronom  on je dobar 72.....mislim  jel  bi mogla   punkciju u  prirodnom  ciklusu ili nema to veze..????user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 420
27.4.2009 21:24:01   
tikica_69
Ako imas redovite ovulacije mozes ici na IVF iz prirodnog ciklusa

U iscekivanju.......

Neposredna veza do poruke: 421
27.4.2009 21:24:06   
crvenkapica
vi  ste  pretezno svi iz  zagreba  ......ali ja sam  iz dalmacije i zanima  me  jel mogu  to  radit  usplitu  ...prije  se nije moglo  a  sad mislim  da  od 3mj.se opet  radi  jel  zna  tko  ista  o tome....???   nemam  nikog u zg kako   cu jadna  ici  gore    a  i  ceka se po  godinu dana  jel tako ..da se dođe na  red..user posted image

user posted image

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 422
27.4.2009 21:25:15   
tikica_69
Odi na stranice CITO klinike, pa vidi tamo

U iscekivanju.......

Neposredna veza do poruke: 423
27.4.2009 21:27:33   
crvenkapica
joj   ..to  isisavanje iz  folikula  .....jel to  bolno.....ja  imam inace  nizak  prag  tolerancije  boli....jedva sam  HSG  napravila.....user posted image

Neposredna veza do poruke: 424
27.4.2009 21:28:34   
tikica_69
Mila, nakon HSG-a ovo ce ti se ciniti kao djecja igra user posted image

U iscekivanju.......

Neposredna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!