|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: IVF / ICSI
11.5.2009 22:19:20   
tikica_69
Tebi punkcijom izvade folikul, iz njega jajnu stanicu, izaberu njegovog najboljeg plivaca i onda mu stave kacigu, pa u jednu malu injekcijicu i onda ga katapultiraju u tvoju jajnu stanicu da se ne muci i ne zamara plivajuci i automatski je oplode. To ti je puno sigurnija metoda od IVF-a i puno uspjesnija, pa ne moras uopce biti u bedu user posted image Kad te vec ceka to zlo, onda ti je ovo manje....Ovo sa kacigom zanemari...samo jedan sicusni trenutak inspiracije sa zeljom da te malo razvedri user posted image

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

(Odgovor članu crvenkapica)
Neposredna veza do poruke: 526
11.5.2009 22:21:54   
Candy
Ajoj crvenkapica,pa kako sad to user posted image ?
Moj isto ima asthenozoospermiju i doktori nam kažu da nalaz "nije loš"...Ne razumijem kako misliš da nije preporučljivo za IVF user posted image ?

Ono što će davati svjetlo,mora izdržati izgaranje.
(V.E.Frankl)

Neposredna veza do poruke: 527
11.5.2009 22:23:16   
tikica_69
I moj trenutno ima asthenozoospermiju pa smo uredno na ISCI-ju. To ovisi i o dobnoj skupini, kvaliteti jajnih stanica....nije samo spermiogram tu kljucna stvar

U iscekivanju.......

(Odgovor članu Candy)
Neposredna veza do poruke: 528
12.5.2009 11:42:29   
crvenkapica
pa dr.kaze. mozemo mi tebi raditi AIH ali nebi bilo  uspjesno.....ustvari   pricali smo sa  dr.embriologom-biolog....
a  moze se raditi   i IVF ali  mozda isto nebi bilo  uspjesno....jer je pokretljivost   mala  ......a  ja imam  preko   hzzo   3 pokusaja  kao i  sta  ako ne upali  izgubili ste jedan  a bolje odmah  ici  kao na  tu mikroinekciju  ona  je  99%    uspjesna.....ja imam  32 god..i moje     jajne  stanice   su  ok. samnom je  sve ok..pa cak i  jajovodi   prohodni  i onda  ovako nesto.......nije mi jasno  da nebi bilo  uspjesno  sa  IVF   ....pa kako  .......sva sam  zbunjena  ......nikad u zivotu nisam pomislila da  cu morat na  ovako nesto  i  ajde pomirila sam se  s tim.....ali kud bas  na   tu mikroinekciju....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

cure  nebi  htjela  nikog  povrijediti   znam da   neke i  rade  to....ali ja  moram doci   sebi i prozvakati  to.....molim  nekoga da mi  kaze  jel  to  bolno......user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Candy)
Neposredna veza do poruke: 529
12.5.2009 11:46:12   
tikica_69
mikroinjekcija jest IVF....da li je bolno, ovisi....u prirodnom ciklusu nije, u stimuliranom jest, ali u vecini klinika dobijes neki koktelcic koji te opusti.....i ako vec moras ici na to, slazem se sa svime sto ti je doktor rekao. cemu tolika patnja a da onda vec nejdete ne sigurniju varijantu 

U iscekivanju.......

Neposredna veza do poruke: 530
12.5.2009 11:51:02   
crvenkapica
a da  i nama  kazu -- ma  nije to   strasan  nalaz,,  nije loš......kako nije loš  bože dragi kad  moram  tim  putem ici.....

a   posto sam ja isla u split,,jer su tamo poceli to radit (aih i ivf)  a i meni  to pase  jer mi je blizu...sad kaze  da se malo  odmorim   da  uzivam ovo ljeto  sa mm..jer  se  gradi  novo  rodiliste i   tamo  ce  se  tek  raditi taj postupak  icsi ....jer  to  sada ne rade.....o moj bože   znaci moram jos  cekati  do jeseni..najmanje......pa  puknut cu......user posted image user posted image user posted image user posted image

ali ima i nesto pozitivno u ovome svemu..mm salju na pretrage dalje........endokrinologu--andrologu..da se   utvrdi  uzrok   loseg   spermiograma....mozda se moze  izlijeciti..((ja se NADAM))

zna li  tko   sta ce mu  raditi tamo....pozzzzz   svima  
LIJEPO VAS JE IMATI  ZA  RAZGOVOR    ...BUDE  COVJEKU LAKSE...

(Odgovor članu Candy)
Neposredna veza do poruke: 531
12.5.2009 11:54:12   
tikica_69
Ne brini, vjerojatno ce mu uzeti briseve da iskljuce bakterije i pogledati ce mu varikokelu, da slucajno tu nije uzrok problema.
U slucaju da jest, onda ce to otici operirati, no to je toliko rutinski zahvat da su drugi dan kao novi i u stvari je vrlo rijetka pojava.
Ne brini, bit ce sve ok.....znam da je tesko odjednom toliko toga prozvakati u sebi, ali mozda vas ovo ljeto ponese i iznenadi user posted image

U iscekivanju.......

Neposredna veza do poruke: 532
13.5.2009 18:26:53   
Vector
Hi iz Dubrovnika.
I ja sam nova u svemu ovom. Kod MM je spermiogram pokazao oligoasthenozoospermia. Ja se trenutno borim sa ureaplazmom, dr. nam je reako da je kod nas moguca samo ISCI. Inace mi iz Du smo poslani na Vuk Vrhovec. Ima li netko iskustva s njima?

Buduci neznamo puno o svemu ovome, ucimo s foruma i od svih vas (hvala na podjeljenom iskustvu).
Kako se uzima uzorak tih kvalitetnih, progresivnih spermica ( koij je kod nas jako malo, i ja sam do sada bila trudna cak 3 puta)?
MOzda mu nalaz nije prije bio tako los, mada nam je uvijek treblo najmanje 6 mjeseci do godinu dana da nam se dogodi trudnoca. Ja imam 36,  a on 37.

hvala

(Odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 533
13.5.2009 18:42:30   
barby
Vector dobro dosla!!!!!!!!
i moj muz ima istu dijagnozu,isto sam vec bila trudna i imala spontani ali na srecu za sad samo 1 put,a i to mi je muka kad god se sjetim.dr nam je napomenuo da je najvjerojatnije radi njegove nekvalitetne sperme izato se plod prestao razvijat.sta su tebi rekli zasto je doslo do toga?kolike su trudnoce ti bile?vjerujem da ti nije lako nakon svega....user posted image

17.1.2011 STIGLA MOJA NAJVECA SRECA
ostala trudna između postupka prirodno:)

22.2 -transfer IVF/ICSI,11.3 beta.nisam je ni docekala:(

2007-missed abortion:(

JA-hipotireoza
sekundarna amenoreja

MM-oligoasthenozoospermia
varikokel

(Odgovor članu Vector)
Neposredna veza do poruke: 534
13.5.2009 18:58:19   
tikica_69
IZVORNA PORUKA: Vector

Kako se uzima uzorak tih kvalitetnih, progresivnih spermica ( koij je kod nas jako malo, i ja sam do sada bila trudna cak 3 puta)?
Mozda mu nalaz nije prije bio tako los, mada nam je uvijek treblo najmanje 6 mjeseci do godinu dana da nam se dogodi trudnoca. Ja imam 36,  a on 3

On to mora obaviti u casicu, pa se u labosu odvajaju najbolji te sa mikroinjekcijom ubrizgavaju u tvoju jajnu stanicu. Onda je samo na njoj da se pocne dijeliti i dalje razvijati. Obicno vec drugi dan bude dvostanicna, a transfer bude 3. dan od punkcije pa zameci budu cesto vec i osmostanicni.

U iscekivanju.......

(Odgovor članu Vector)
Neposredna veza do poruke: 535
13.5.2009 19:01:51   
Vector
Prva trudnoca je bila uspjesna i super sam je podnijela i dobili smo sina.
Duga je bila blizanacka i plodovi se nisu razvijali i to smo utvrdili odmah na poceku 6-7 tjedan. Pojma nemjau zasto se to dogodilo
Treca je krenula super, bez probema, beba se lijepo razvijala. Ali u 23 tjednu sam malo prokrvarila i morala sam u bolnicu na odrzavanje. mjesec dana sam lezala, bez ustajanja ( sve sam morala u postelji raditi - fizioloske potrebe), ali naviknes se veoma brzo i nije ti bed. Ali moja curica je ocito htjela vani i u 26 tjednu sam dobila truodove oko 7 navece. Cijelu noc u mi zaustavljali trudove, ali nista nije pomoglo i bebica se rodila ujutro u 7,30. Ziva, proplakala je i popiskila i pokakila, i imala je oko970 g. prebacena je na firule helikoptreom na intezivnu njegu. Uspjela se boriti 10-tak dana, ali komplikacije koje prijevremeno rodjene bebe se samo nadovezuju jedna na drugu. Pluca nisu bila dovoljno razvijena i otkazala su pluca. To ne mogu nikako .....
strasno se osjecam i to kako vrijeme odmice sve gore. A onda se pokazao los nasla MM, pa i to dotuce. Ali imamo zivog i zdravog sincica (koji i sam stvara pritisak jer zeli brata ili sestru). Imao je tada 5 godina i sve s nama prosao, cak ju je vidio.

Ni tu ne znaju sto je tocno bilo, navodno da mi je popustila maternica (moza zbog poroda prije ili zbog kiretaže kojom je uklonjena blizanacka trudnoca).
U svakom slucaju i ako mi uspoije ostati trudna, cijelu trudnocu cu morati mirovati i u 18 tjednu napravti cerklazu ( sivanje), preventive radi.

Tek sada na VV, sam skontala da mozda uzrok prvog pobacaja mogu biti losi spermici.

Ali valjda uspijemo bar jos jednom, pa sto nam dragi Bog da

(Odgovor članu barby)
Neposredna veza do poruke: 536
13.5.2009 19:09:12   
tikica_69
http://www.ringeraja.hr/zatrudnjivanje/spontani-pobacaj_541.html

Evo ovdje imas najcesce uzorke pobacaja. Los spermiogram bas nekako i ne moze biti uzrok tome jer sa losim spermiogramom je umjetnost uopce doci do zaceca, a kad dodje do zaceca obicno je uzrok pobacaja sasvim druge prirode.

Zelim vam da sto prije dodjete do drugog bebaca user posted image

U iscekivanju.......

(Odgovor članu Vector)
Neposredna veza do poruke: 537
13.5.2009 19:12:00   
Vector
nije uzrok pobacaja, vec toga sto se plodovi nisu razvijali (kako rekoce corak), pa sam morali otici na kiretazu, jer su se oni bili cvrsto uhvatili.

hvala

Neposredna veza do poruke: 538
13.5.2009 20:30:44   
Kika83
Vector sretno i da čim prije ugledaš veliki  +user posted image

(Odgovor članu Vector)
Neposredna veza do poruke: 539
13.5.2009 21:39:50   
djetelina
Vector, sretno u borbi za user posted image  i da što prije dođeš do cilja.

Možda je primjer banalan, ali mislim da je logično da loš spermiogram utječe na uspješnost iznošenja trudnoće do kraja...  ako posiješ neku biljku, a sjeme nije baš kvalitetno, možda će biljka i niknuti, ali će biti kržljava, neće se uspjeti održati na životu...
Kod trudnoće je doduše čudo da loše sjeme i dođe do cilja, ali ne prestaje tu njegova uloga.
Jasno je da beba u maternici od mame dobiva sve što joj treba, ali i spermić sa sobom donosi svoj genetski kod.

Tuga postoji samo da naučiš cijeniti sreću

(Odgovor članu Kika83)
Neposredna veza do poruke: 540
13.5.2009 22:50:29   
tikica_69
Ukoliko spermatozoidi imaju patološki kariotip može češće doći do spontanog pobačaja. Zato parove kod kojih se javlja problem spontanih pobacaja salju na kariograme kako bi se usporedila njihova kariotipoloska slika. Za par koji vec ima dijete, izuzetno je rijetko da bi ovo bio problem, kao sto bi za nekoga tko ima ovaj problem bilo rijetko da ima zdravo izneseno dijete. No cuda su svugdje i uvijek moguca.

U iscekivanju.......

(Odgovor članu djetelina)
Neposredna veza do poruke: 541
14.5.2009 12:07:45   
Vector
Hvala vam cure
Bude sve to OKuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 542
14.5.2009 12:10:34   
Florijan Jakov
Vector, imaš našu podršku i pozitivne misli za veliki + user posted image

FJ JE FRAJER

(Odgovor članu Vector)
Neposredna veza do poruke: 543
14.5.2009 18:44:12   
tikica_69
Sutra ujutro u 9 idem na prvu folikulimteriju sa ovom terapijom. Jajnici me bole jucer i danas za popiuser posted image  pa se nadam da me bole s razlogom, da su puni user posted image Javim vam cim se vratim iz grada.....

U iscekivanju.......

(Odgovor članu Florijan Jakov)
Neposredna veza do poruke: 544
14.5.2009 19:03:31   
natalijax
vektor zao mi je zbog svega zelim ti srecu

Neposredna veza do poruke: 545
14.5.2009 19:05:20   
Vector
Hvala, uspjet cemo mi sve
Samo malo puno strpljenja

(Odgovor članu natalijax)
Neposredna veza do poruke: 546
14.5.2009 19:07:48   
Kika83
IZVORNA PORUKA: tikica_69

Sutra ujutro u 9 idem na prvu folikulimteriju sa ovom terapijom. Jajnici me bole jucer i danas za popiuser posted image  pa se nadam da me bole s razlogom, da su puni user posted image Javim vam cim se vratim iz grada.....

Tiki sretno i javi nam dobre vijestiuser posted image user posted image user posted image user posted image
Malo za sreću draga user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 547
14.5.2009 19:11:19   
Vector
Tikice, sretnooooooooo!!!!

(Odgovor članu Kika83)
Neposredna veza do poruke: 548
14.5.2009 19:14:53   
m600
tiki nek ti je sa srećom i javi user posted image user posted image user posted image user posted image

26.09.2009- velika sekica
21.10.2011-mali čupavac

(Odgovor članu Vector)
Neposredna veza do poruke: 549
14.5.2009 19:17:13   
natalijax
tiki sretno i jesi li dobila poruku

(Odgovor članu m600)
Neposredna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!