Vector -> RE: IVF / ICSI (13.5.2009 19:01:51)
|
Prva trudnoca je bila uspjesna i super sam je podnijela i dobili smo sina. Duga je bila blizanacka i plodovi se nisu razvijali i to smo utvrdili odmah na poceku 6-7 tjedan. Pojma nemjau zasto se to dogodilo Treca je krenula super, bez probema, beba se lijepo razvijala. Ali u 23 tjednu sam malo prokrvarila i morala sam u bolnicu na odrzavanje. mjesec dana sam lezala, bez ustajanja ( sve sam morala u postelji raditi - fizioloske potrebe), ali naviknes se veoma brzo i nije ti bed. Ali moja curica je ocito htjela vani i u 26 tjednu sam dobila truodove oko 7 navece. Cijelu noc u mi zaustavljali trudove, ali nista nije pomoglo i bebica se rodila ujutro u 7,30. Ziva, proplakala je i popiskila i pokakila, i imala je oko970 g. prebacena je na firule helikoptreom na intezivnu njegu. Uspjela se boriti 10-tak dana, ali komplikacije koje prijevremeno rodjene bebe se samo nadovezuju jedna na drugu. Pluca nisu bila dovoljno razvijena i otkazala su pluca. To ne mogu nikako ..... strasno se osjecam i to kako vrijeme odmice sve gore. A onda se pokazao los nasla MM, pa i to dotuce. Ali imamo zivog i zdravog sincica (koji i sam stvara pritisak jer zeli brata ili sestru). Imao je tada 5 godina i sve s nama prosao, cak ju je vidio. Ni tu ne znaju sto je tocno bilo, navodno da mi je popustila maternica (moza zbog poroda prije ili zbog kiretaže kojom je uklonjena blizanacka trudnoca). U svakom slucaju i ako mi uspoije ostati trudna, cijelu trudnocu cu morati mirovati i u 18 tjednu napravti cerklazu ( sivanje), preventive radi. Tek sada na VV, sam skontala da mozda uzrok prvog pobacaja mogu biti losi spermici. Ali valjda uspijemo bar jos jednom, pa sto nam dragi Bog da
|
|
|
|