tikica_69 -> Sjećanja iz djetinjstva (18.2.2009 11:25:16)
|
Jeste li znali da koliko god da je uvrijezeno misljenje da djeca cesce pamte traume iz djetinjstva, studije su pokazale sasvim suprotno.Studija je radjena anonimno na 2000 Europske djece, dobne skupine 10-15 godina i kad su ih zamolili da kazu koji dozivljaj iz djetinjstva je na njih ostavio najdublje sjecanje i zive osjecaje.....odgovori su glasili ovako.... - bakine krafne s jagodama- mama nas je probudila u neko gluho doba noci, objavila da je upravo procitala na netu da je polozila drzavni ispit i onda smo do 3 ujutro skakali i plesali svi zajedno po sobi- miris sampona moje mame koji je nekad davno koristila- prvi poljubac u stubistu ispod stepenica gdje nitko ne vidi...hihihihi....- najbolje se sjecam kad sam dosao tuzan zbog neceg ceg se ne sjecam iz skole, a mama me grlila i dala mi novce za sladoled...puno novaca Eto...to su samo neki od 2000 sjecanja. Statistika je pokazala da se na 2000 djece samo 8% njih vise sjeca traumaticnih dogadjaja. Teorija je da takva sjecanja djeca do faze zrelosti naprosto potisnu i spreme negdje duboko u svojoj svjesti.Bas zanimljivo.....
|
|
|
|