anjet -> RE: like a bike (28.2.2009 8:54:16)
|
nisam bas covjek od foruma, ali vidim da se u ovoj temi puno nagadja a nitko s iskustvom nije nis napisao. mi smo bajk kupili sineku s 20 mjeseci i bila je zima pa je zapravo prvu pravu akciju ugledao na 2. rodjendan. "ima ga mala od sestrične mi, tako je to šašavo, djete se treba učiti okretati pedale i tako steći ravnotežu a ne ovo " --> nije točno, djeca s 2 godine ne mogu spojiti te dvije radnje, ravnoteža je motorička sposobnost, razvija se puno ranije od pedaliranja (motoričke vještine) i razvoj sposobnosti će ga pratiti cijeli zivot. Nisam kineziolog ali je ovdje jedan lijepo to napisao --> http://www.coolinarika.com/clanak/motoricke-sposobnosti-vs-motoricke-vjestine Tako da nema smisla ne razvijati nesto sto djete s dvije godine moze - ravnoteza, zato sto ne moze pedalirati s dvije godine. "dijete se odguruje snagom svojih nogu i na taj način razvija ravnotežu i koordinaciju. samo mi se čini da nije baš za neke duže relacije, eventualno za vozanje oko zgrade, po kvartu i sl. tako da opet ispadne da treba imati i pravi bicikl [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image] " --> ne znam sto vama tocno znaci duza relacija, ali mi se recimo prosecemo, ja pjeske on na bajku, na kraljičinom zdencu (sljeme) sto je u od parkinga do onog restaca i natrag gotovo 3,5 kilometra. Na pol puta se dobro osvjezimo s vodom i nekom klopicom i u autu spava ko beba poslje toga :) naime, nisam jos niti jednom vidio da on nije mogao prijeci neku relaciju, pa da je to pokvarilo setnju ali naravno, dijete kao dijete, neki puta nece i gotovo. Imamo jos jednu frendicu koja je kupila svom sinu istog uzrasta i iskustva su 99% slicna. po mom skromnom mišljenju i iskustvu koncept je izvrstan, koji bajk vam se vise svidja ili si ga mozete priustiti je potpuno nebitno dok got je prihvatljive kvalitete, ali s aspekta motorickog i duhovnog razvoja djeteta, i cisto kao rekvizit za setnju i igru je FAN TA STI CAN - bez ikakve dvojbe najbolja takva igracka koju smo kupili, jer ionako niti nema nista "sportski" orjentirano za uzrast do 5 godina.... I nemojte zaboraviti kacigu :)
|
|
|
|