Lady3 -> RE: Male tajne velikih kuhara (7.3.2009 23:16:45)
|
a evo još sam našla:Luk prije prženja prokuhajte u vreloj vodi,tako će biti još ukusniji. Prije kuhanja mlijeka potrebno je da u loncu proključa malo vode,tako mlijeko neće pregorjeti. Tortu dok je vruća režite ugrijanim nožem. Tijesto neće izgorjeti ako ga prekrijete običnim listom dok se peče. Meso od stare kokoši skuhati će se brzo ako se u vodu u kojoj se kuha doda malo rakije. Tijesto za palačinke će biti ukusnije ako se prvo izmiješa mlijekoi brašno a zatim jaje. Majoneza će biti ukusnija ako se začini s nekoliko kapi bijelog vina. Da bi lakše očistili mašinu za mljevenje mesa poslije upotrebe prvo sameljite koru kruha i onda je oprati. Eto cure,ja sam vam dala..sve ovo sam isprobala i kod mene djeluje..Sad tko voli,nek izvoli..[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|