njanja
|
IZVORNA PORUKA: Nellyca Njanja- kad si napisala da je sa 4mj, poceo da jede na sat vremena, kako si to resila?koliko je to trajalo?? jel si ga dohranjivala, ili je i dalje bio samo na sisi dok nisi pocela hranu da mu uvodis?? kako je izgledala cela ta situacija?? nellyca-davala sam mu kako je tražio....nisam znala za sebe noću, nisam ga ni vraćala u krevet, nego sma se samo vrtila oko njega kada je bio red na lijevu i desnu cicu...sada mi to izgleda smiješno, ali tada sam bila luda....to je zapravo bilo malo prije nego 4,5 mj pa nam je pedijatrica baš kad smo bili na sistematskom rekla da ako zeza noću da počnem sa dohranom kad napuni 5 mj i to sa večernjim obrokom-rižolinom...Tako smo i krenuli sa 5 mj i par dana i dugo je trajalo tu uvođenje-cca 1 mjesec, a bilo je puno puta da sma mu usred tog rižolina (proizvođać Milupa-u sebi ima već adaptirano mlijeko + rižine pahuljice-samo se promijpa s vodom) znala izvaditi cicu i hraniti ga....Nakon cca 1 mj se počeo noću popravljati, ali mislim da nas je taj period dosta bacio unatrag budući da je kao beba spavao -SOSLOVNO KAO BEBA (21-5 h), a sada se i dalje budi....doduše rijeđe, ali u tom periodu se naučio da ga cica smiri i sada kada ima 9 mj i kada preko dana uopće ne cica, pa čak i ide u krevet bez cice, po noći cica minimalno 3 x....nekad i dalje znam biti luda i mislim si šta mu tada nisma dala adapt. mlijeko kada je imao 4,5 mj, ali tko zna da li bi mi to tada pomoglo.... Moj savijet ti je: prati što su cure rekle-stolicu i da li su pelene pune...ako jesu, sve ok...ja bi na tvom mjestu otišla i kod patronažne uu dom zdravlja ili pedijatrice da ju izvažem pa bi opet za 10 dana išla, da vidiš koliko dobiva tj da li dobiva... S druge strane, ako si od silnog dojena iscrpljena kao što sma ja bila-nije grijeh dati joj makar za probu 1 dnevno formulu pa da vidiš da li će od nje biti sitija-> ako bude i izdrži 3-4 h, možda joj cica stvarno nije dosta, a ako traži nakon formule cicu, onda te zeza kao mene jan tj tješi se uz cicu, želi tebe i tvoju pažnju, a to joj je način da te dobije.... SRETNO!!!!!