RE: CB:Za sve trudilice-čekalice. (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu



Poruka


zaba -> RE: CB:Za sve trudilice-čekalice. (24.3.2009 13:16:25)

[image]http://mici.blog.siol.net/files/2008/04/ananas.jpg[/image]   papati voća puno puno




mamika -> RE: CB:Za sve trudilice-čekalice. (24.3.2009 13:16:26)

evo me rekao ginić neka odmah dođem
držite mi fige da je sve ok s bebicom....
ajme sve drhtim




ejmama -> RE: CB:Za sve trudilice-čekalice. (24.3.2009 13:16:49)

Sretno i javi se!




ZVRK -> RE: CB:Za sve trudilice-čekalice. (24.3.2009 13:16:50)


IZVORNA PORUKA: mlada mama

gdje si iskopala taj kolac mozda ima recept?

koliko si vješta u pravljenju kolača???




zaba -> RE: CB:Za sve trudilice-čekalice. (24.3.2009 13:17:15)

[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley31.gif[/image] jedan veliki od mene




m600 -> RE: CB:Za sve trudilice-čekalice. (24.3.2009 13:17:25)


Biskvit:
200 g integralnog “butter” keksa (petit beurre)
150 g čokolade za kuhanje (što veći postotak kakaa, to bolje)
80 g zdrobljenih lješnjaka ili mandula(badema)
Čokoladu otopiti na laganoj vatri, zdrobiti kekse (ne samljeti!), pa zajedno sa lješnjacima umiješati u čokoladu.
Uliti u kalup i ostaviti najmanje sat vremena da se stvrdne.
Prva krema od jagode:
500 g jagoda
500 g (nemasnog) jogurta
180 g šećera (ili malo više, po volji)
1 vrećica vanilin šećera
naribana korica 1 bio- limuna
200 g tučenog slatkog vrhnja
10 listova (crvene) želatine
1 vrećica šlag-fiksa
Jagode izmiksati, pasirati, dodati šećer, umiješati jogurt i koricu limuna.
Želatinu namočiti u hladnoj vodi, iscijediti i otopiti na laganoj vatri.
U želatinu umiješati par žlica smjese, zatim sve vratiti natrag, dobro miješajući.
Smjesu ostaviti u hladnjaku oko 15 minuta dok ne počne sa želiranjem.
Istući slatko vrhnje uz dodatak šlag-fixa i vanilin šećera.
Lagano i temeljito umiješati u smjesu od jagoda.
Ostaviti da se hladi sat-dva.
Krema od manga:
3 manga (cc 500 ml u tekućem stanju)
500 g jogurta
120 g šećera
80 g marmelade od marelice
1 žličica naribane korice bio-naranče
10 listova želatine
200 g tučenog vrhnja
1 šlag-fix
Ovdje sam dodala marmeladu od marelice zbog boje, jer je mango, dodavanjem jogurta svoju izgubio. Možete slobodno staviti i 20-40 g više (marmelade) ali pripazite na količinu šećera (smanjiti!)
Mango oguliti i miksati (u miksanom stanju trebalo bi ga biti oko 500 ml).
Marmeladu lagano zagrijati, propasirati, dodati mangu a zatim i ostatak sastojaka……postupak kao i kod 1. kreme od jagoda.
Ostaviti da se hladi sat-dva.
Važno!
Vrlo je važno da nema duge pauze u izradi ove dvije kreme, zbog vremena hladjenja.


Druga krema od jagode (gelée)
500 g jagoda
80 ml grenadine sirup (sirup od nara, ali može i bilo koji drugi crveni sirup)
100 g šećera
1 vanilin šećer
1 bio limun (naribana korica)
6 listova (crvene) želatine
1 žlica creme-fraiche
Jagode miksati i pasirati, dodati sirup, šećer, koricu od limuna.
Želatinu namočiti par minuta u hladnoj vodi, otopiti na laganoj vatri.
Najprije u želatinu umiješati par žlica smjese tako da se temperatura izjednači. a tek onda želatinu umiješati u kremu, lagano i uz miješanje.
Hladiti oko pola sata.
Završnica:
Oko biskvita staviti prsten za torte.
Prvu kremu od jagoda staviti u najveći tuljak koji imate (moj je totalno zakazao [image]http://studena-art.eu/teatime/wp-includes/images/smilies/icon_sad.gif[/image] ), pa napraviti krug na vanjskoj strani biskvita.
Preskočiti 1-2cm, pa napraviti slijedeći krug i tako dok se ne stigne do sredine.
Sad kremu od manga nanijeti na isti način, tj u praznine izmedju krugova od jagodne kreme.
Drugi sloj isto tako, ali se započinje sa kremom od manga, tako da je krema od jagode ispod.
Kreme se nanose dok ih ima [image]http://studena-art.eu/teatime/wp-includes/images/smilies/icon_razz.gif[/image]
Na kraju se prelije druga krema od jagode, a površina se lijepo zagladi. Nije zgorega ni prsten malo protresti kako bi se izbjegli eventualni “baloni”.
Na površinu torte nanijeti u tankim mlazovima creme fraiche i njime onda po volji “crtati” čačkalicom [image]http://studena-art.eu/teatime/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif[/image]
Tortu najbolje ostaviti da se hladi preko noći ( u hladnjaku, naravno).

Kako rekoh, izgledom pomalo razočarava, ali ne sumnjajte u okus!




ZVRK -> RE: CB:Za sve trudilice-čekalice. (24.3.2009 13:17:30)

sretno




mlada mama -> RE: CB:Za sve trudilice-čekalice. (24.3.2009 13:17:43)

IZVORNA PORUKA: mamika

ejjjjj poludit ću ---broj zauzet....[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/grrr.gif[/image]


samo polako [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mariola -> RE: CB:Za sve trudilice-čekalice. (24.3.2009 13:18:04)

Jagodice, jagodice. Ja sam neki dan kupila u mercatoru, bile su super ukusne. Nimalo umjetne. A ovaj kolač izgleda stvarno supr. Jesi našla recept?




mlada mama -> RE: CB:Za sve trudilice-čekalice. (24.3.2009 13:18:23)

IZVORNA PORUKA: ZVRK


IZVORNA PORUKA: mlada mama

gdje si iskopala taj kolac mozda ima recept?

koliko si vješta u pravljenju kolača???


dosta zasto??




ejmama -> RE: CB:Za sve trudilice-čekalice. (24.3.2009 13:18:23)

Prekopiraj to u recepte da ima tamo.




Zvonki -> RE: CB:Za sve trudilice-čekalice. (24.3.2009 13:19:58)

[image]http://chocoviolet.blog.hr/slike/1622873937.jpg[/image]
Ja vas ostavljam da uživate. Idem malo prileći. Nešto me užasno boli u sredini leđa. Pokušat ću odmoriti dok beba spava.




Marta j -> RE: CB:Za sve trudilice-čekalice. (24.3.2009 13:20:23)

Bog cure

Mamika sretno

Kod nas u bircu uvijek nesto za jelo il pice...[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




m600 -> RE: CB:Za sve trudilice-čekalice. (24.3.2009 13:20:28)

torta se zove mramor,mango i jagode...čini se prekomplicirana za napraviti[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] mislim da ću ostati na gledanju [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Zvonki -> RE: CB:Za sve trudilice-čekalice. (24.3.2009 13:20:43)

Držim fige!




ZVRK -> RE: CB:Za sve trudilice-čekalice. (24.3.2009 13:22:05)


IZVORNA PORUKA: mlada mama

IZVORNA PORUKA: ZVRK


IZVORNA PORUKA: mlada mama

gdje si iskopala taj kolac mozda ima recept?

koliko si vješta u pravljenju kolača???


dosta zasto??

tako, da li voliš eksperimentirati ili radiš samo one ziher?
ja obožavam kuhati i peči kolače





mlada mama -> RE: CB:Za sve trudilice-čekalice. (24.3.2009 13:22:26)

IZVORNA PORUKA: m600

torta se zove mramor,mango i jagode...čini se prekomplicirana za napraviti[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  mislim da ću ostati na gledanju [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image]meni se vise cini da je to nek ljtna osvjezavajuca torta




ejmama -> RE: CB:Za sve trudilice-čekalice. (24.3.2009 13:23:15)

[image]http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs020.snc1/2643_60067442236_31776627236_2000488_3439053_s.jpg[/image]




mlada mama -> RE: CB:Za sve trudilice-čekalice. (24.3.2009 13:23:44)

ma volim ja eksperimentirati samo rjetko imam vremena pa kada moram napraviti pravim nesto brzo jednostavo i provjereno[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]napravi ovu tortu i zovi me na degustaciju[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




m600 -> RE: CB:Za sve trudilice-čekalice. (24.3.2009 13:24:24)

ma meni je i malo skupa za praviti a i pipkava...tko ju bude radio nek se javi...ja se pozivam sama dolazim probat[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




mariola -> RE: CB:Za sve trudilice-čekalice. (24.3.2009 13:25:58)

IZVORNA PORUKA: m600

torta se zove mramor,mango i jagode...čini se prekomplicirana za napraviti[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  mislim da ću ostati na gledanju [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


da, mislim da ću i ja ostati na gledanju, zaspala sam dok sam pročitala sve[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




mariola -> RE: CB:Za sve trudilice-čekalice. (24.3.2009 13:27:24)

IZVORNA PORUKA: m600

ma meni je i malo skupa za praviti a i pipkava...tko ju bude radio nek se javi...ja se pozivam sama dolazim probat[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


to sam i ja odmah pomislila. za 200kn naručim tortu kakovu želim, brzo i jednostavno[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Marta j -> RE: CB:Za sve trudilice-čekalice. (24.3.2009 13:28:03)

Ima ko neku jednostavniju za raditi-ova je malo komplicirana[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




mlada mama -> RE: CB:Za sve trudilice-čekalice. (24.3.2009 13:28:03)

[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] bit ce nas vise koje ce samo gledati cini mi se ja sam si iskopirala recept pa mooozda i napravim jednom




ZVRK -> RE: CB:Za sve trudilice-čekalice. (24.3.2009 13:28:22)

u kako ste sramežljive.čak ste se i same pozvale.
ja je neću raditi ali ako hoće netko moj provjereni recept neka proba napravti 



ROĐENDANSKA TORTA VOĆNI FIL-






BISKVIT- od 8 jaja,8 žl.šećara,8 žl.brašna i 2 pecilna praška.VOĆNI  FIL(krema)-2xvoćni jogurt od željenog voća,500ml sl.vrhnja za šlag u tetrapaku(malo odvojiti za ukrašavanje,instant želatina i željeno voće.       prvo izmiksaš sl.vrhnje do pola pa dodaš jogurte i instant želatinu pa izmiksaš do kraja.šećer dodati po želji.u gotovu smijesu dodati narezano željeno voće na mnje komada i pomiješati sa kuhačom i smjesa je spremna za filanje biskvita.biskvit namočiti sa 2dcl vode u koju smo dodali 6-7 žl.šećera i sve to zakuhali na ''vatri''.






ako hoćete da tijesto bude samo gore i dole onda smanjiti broj jaja za biskvit na 4.inače sa 8 meni bude na 3 kata biskvit.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>