maslacak -> RE: djeca u trgovini (3.7.2008 12:32:57)
|
ja nazalost nemam djece, trudimo se, ali evo moga primjera, nisam bila iz imucćne obitelji, imala sam što za obući, pojesti, popiti, nova školska godina sve novo, džeparac svaki dan, ali recimo nisam imala BMX nego poni, onda je to bilo glavna fora, mama je uvijek pronašla načina da mi ljiepo objasni zašto nisamo u mogućnosti da mi se kupi to i to na meni razumljiv način koji razumije dijete te dobi, sve je to bilo u redu nisam plakala osim kad su se djeca rugala.Nedavno mi kaže: kada budeš imala djecu, biće ti to najveća radost na svijetu, ali isto tako će biti dana kada ćeš ih htjeti prebiti ko volove, svašta će ti kroz glavu proći...Ja gledam u nju..Kako? Ona veli: Ja sam tebe kući odgajala, vani u trgovini ti si bila druga osoba, sjećaš li se samo kako si mi scene pravila u trgovini kad si nešto htjela a nisam ti mogla priuštiti..koliko batina, a svaki put si obećala da ćeš biti dobra i da nećeš izvoljevati.Istina je..sada gledam drugačije na djecu koja se po trgovini deru, uvijek sam mislila koja luđakinja odgaja ovo derište? ma pljusni ga/ju pa će biti mirno.Nije tako, ne mora biti, evo mene za primjer,nikad nisam roditeljima odgovarala, nikad kasnila na ručak,bila odličan đak, stvarno sam mamu uvijek slušala kako god ona kaže tako je bilo, ali kad bih vidjela bazen u ronoj kući odmah na pod-hoću da mi kupi
|
|
|
|