ja danas radim dečkima sardelice pa mislim da im stavim onu smjesu od peršina+češnjaka+ulje e sada kakav omjer čega????
ja ti to inače ne volim pa neznam kako da napravim(dečki vole) pomagajte
ZVRK -> RE: ''umak''za po ribi (1.4.2009 8:50:50)
i još da li to mora biti nasjeckano na sitno sa nožem ili mogu samljeti sa aparatićem[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
dominik -> RE: ''umak''za po ribi (1.4.2009 9:05:50)
narezi sa nozem na sitno, omjer ti nije prebitan, onak podjednake hrpice, maslinovo ulje da to pliva lijepo unutra, a ribe ces posolit pretpostavljam nakon pecenja pa ne trebas u to stavljati
dominik -> RE: ''umak''za po ribi (1.4.2009 9:13:27)
ak ti se bas neda rezati persin mozes masinicom, ali ja cesnjak nebi jer ce onaj sok izaci pa...
ima jos jedan umak za pohane ribice i filee....radi se kao besamel umak ali se nasjeckani cesnjak malo na margarinu preprzi (ali ne jako jer ce biti gorko) i onda sve dalje kako ide brasno, mlijeko, zacini
mariola -> RE: ''umak''za po ribi (1.4.2009 9:18:35)
Eh, da. Sad tek vidila. I ja bi tak otprilike češnjaka i peršina i maslinova ulja puno.
ZVRK -> RE: ''umak''za po ribi (1.4.2009 9:19:33)
sada sam napravila po prvom prijedlogu a drugi moram isprobati.
samo pišite .primam razne sugestije za isprobavanje
hmmmmmm-kurarica traži pomoć[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
ejmama -> RE: ''umak''za po ribi (1.4.2009 10:04:24)
Bolje ti je kad na sitno isjeckaš i obavezno dodaj par kapi limuna.
ZVRK -> RE: ''umak''za po ribi (1.4.2009 10:59:11)
JA NAPRAVILA ovako nasjeckala peršin i ćešnjak na sitno(donekle) i onda dodala maslinovo ulje i radnik me pohvalio.uz sardelice je jeo i umak od tartara koji sam jučer radila
Candy -> RE: ''umak''za po ribi (2.4.2009 2:13:28)
Ja "od oka" to napravim...Maslinovo ulje,češnjak,peršin,limunov sok,papar...