Lady3 -> RE: Poslovice (2.4.2009 12:56:00)
|
Ko nije nista pretrpio, ne smije me savjetovati. Sofoklo Zivi kako mozes, kad ne mozes, kako hoces. Latinska izreka Ko zivi u dobru, a trazi bolje, neka se ne zali kad ga snadje gore. Kung Fu Ce Zivi tako da bi tvojim poznanicima bilo dosadno kad umres. Demosten Pametnom covjeku ne dogadjaju se sitne gluposti. Gete Nemoj ni Vraga psovati, jer ne znas ciji ces biti. Rumunska izreka Covjek je smrtan, ali njegovo ime moze postati besmrtno Japanska narodna izreka Zivot poznaje samo jednu istinsku zabrinutost, a to je smrt Dumas Budite zahvalni savjetima, a ne pohvalama La Fontaine Nemoj misliti da si dobar, ako si najbolji medju najlosijima Latinska poslovica Uspjeh je samo stvar srece, pitaj koga god ko nije uspio Earl Wilson Gdje je mnogo rjeci, mnogo je lazi Narodna poslovica Covjek koji vise nije dijete, ne moze osjetiti vise nikakvno zadovoljstvo u zivotu Chaplin I najsporiji ako ne izgubi cilj iz vida uvijek ide brze od onog koji trckara bez smisla Lessing Pametni ljudi uce na tudjim greskama, budale na vlastitim Engleska poslovica Zavist i strah jedine su strasti za koje nije vezan uzitak Collins Nezahvalni smo mozda zato, jer nismo u mogucnosti da se oduzimo Balzac Malo je izgubljeno, ako je cast spasena Voltaire Smijeh je lijek Narodna poslovica Ucini sve da se upoznas, a nista da te upoznaju drugi Forel Samo to znam, da nista ne znam Sokrat [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|