tikica_69 -> Začepljen sudoper (9.4.2009 15:08:07)
|
Kako vi to rjesavate? Ja kupim neko sredstvo pa ga jedva odcepim [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Evo sto sam nasla na netu.... Perući svakodnevno posuđe u sudoperu, htjeli mi to ili ne, velike količine masnoće i manjih otpadaka hrane i drugih tvari ulaze u odvod i talože se u njemu. S vremenom dolazi do začepljenja i onda nastaju problemi. Da bi se to izbjeglo, jednostavno ugradite drobilicu u vaš sudoper i otpaci i ostaci hrane zdrobit će se na sitne komadiće koji će trenutno otići iz Vaše kuhinje. To znači: manje nereda, manje prljavštine, manje vremena provedenog čisteći. Ostaci od hrane odlaze ne samo iz vaše kuhinje i doma, nego i iz vašeg susjedstva. Nema više truljenja, i neugodnih mirisa iz vreća za smeće, nema nereda koji privlači pse, mačke i kukce i potencijalni je izvor zaraze. Više od 70% otpadaka u kuhinji čini organski otpad od hrane. Zamislite da ga u potpunosti možete ukloniti s pripremom jela ili pranjem posuđa. Što se sve može mljeti? Drobilica uspješno melje sve otpatke od hrane (sirove i kuhane), kao što su manje kosti (pileće, riblje), povrće, voće, riba, meso, ljuske jajeta i još mnogo toga. Preporučuje se izbjegavati mljevenje velikih količina izrazito vlaknastih tvari odjednom. Nije moguće mljeti ambalažu i sličan anorganski otpad. Rad sa drobilicom je jednostavan, uz mljevenje, potrebno je uvijek osigurati da curi mlaz hladne vode koja će isprati i potisnuti samljevenu masu dalje u slivnik. Ovaj uređaj iako ima „strašno“ ime, u potpunosti je bezopasna, nema čak ni noževa ili oštrica, a sve drobilice su proizvedene u skladu sa rigoroznim standardima zaštite od strujnog udara i ozlijeda koji se primjenjuju na sve kućanske aparate. Održavanje Što se tiče održavanja i eventualnih kvarova, moramo napomenuti da su kvarovi izrazito rijetki. Kvari se tek 0,02 % drobilica. Ukoliko do kvara ipak dođe, sudoper se može normalno koristiti. Svakodnevna uporaba sudopera se ne mijenja s ugradnjom drobilice. Sudoper se može normalno koristiti i kada drobilica nije uključena, a nije potrebno nikakvo održavanje. Drobilica jednostavno postaje dio vašeg sudopera. A gdje se može kupiti? za sve informacije ovog izuzetno korisnog dodatka Vašoj kuhinji nazovite: S.P. interijeri d.o.o. Supilova 32 HR- 10000 Zagreb
|
|
|
|