Krky -> RE: Privatne ili državne jaslice (7.8.2008 14:04:40)
|
Tema je stara,ali možda nekome pomognem u odluci. Kao teta, radila sam u drž. jaslicama (iako sam mogla isto tako završiti i u privatnim), i moji su duplići bili u državnim. Što se kvalitete odgoja: tete su i tu i tamo jednake, što se njege tiče: ako je manje djece u grupi, istina je da se stigne više vremena posvetiti, ali to opet ne garantira da dijete nećete dobiti šmrkavo ili nesređeno, jer to opet zavisi od osjetljivosti osobe. Mi smo svoje bebe u grupi toliko "šminkali" da nam je cijela soba mirisala, đepovi su nam pili puni maramica, a vlažne smo i same kupovale iako su ih roditelji donosili. Što se bolesti tiče, dovolno je samo da jedan bolestan malac kihne, tako da to nema puno veze, više ima to koliko je dijete vremenski u grupi (a time i izloženo). Mi smo imale 16 beba (sretna okolnost jer to za drž. jaslice nije puno), no zna biti upisano i 22 i više, tako da ako razmišljate i dvoumite se, po meni je ovo jedina stavka koja bi vas trebala okupirati (djeca u toj dobi ne znaju rješavati sukobe oko igračaka ili jednostavno nezadovoljstvo), pa zna biti i ugriza, do kojih najčeće dolazi bez upozorenja, tako da teta jednostavno, ne stigne reagirati da to spriječi, pogotovo ako je grupa jako brojna. Što se mene tiče, kao mame, ja sam ipak za državne.
|
|
|
|