troubled -> RE: Psovanje!!?? (19.9.2008 10:34:53)
|
kod tako male djece najbolje i jest ignorirati.... iako je najvažnije ne koristiti psovke u svom rječniku.... ako dijete primijeti da to roditelje izbacuje iz takta, samo će ih nastaviti koristiti kao sredstvo manipulacije... a ako odrasli reagiraju smijehom tada će ih koristiti za privlačenje pažnje... ako se, nakon dužeg ignoriranja ipak nastavi, tada je najbolje popričati s djetetom.... -to nije lijepo, svoje osjećaje (već koji jesu u tom trenutku - bijes, ljutnja, privlačenje pažnje itd) možeš izraziti, na primjer, ovako.....(tada ponuditi djetetu prikladne oblike izražavanja) .... istina je da ih ne možemo izolirati tako da nikad ne čuju ni jednu psovku... izleti i meni - dva do tri puta godišnje - ali tada redovno kažem - vidiš, rekla sam grubo, nije mi to u redu... jednako tako ako netko (blizak, ne osvćem se na psovke nepozntih ljudi) opsuje pred paulom ja uvijek reagiram - nemoj tako grubo, može se to i ljepše reći itd.... pri tome mi nije važno koliko godina taj ili ta ima...i ne smatram to nedostatkom respekta.... u konačnici... moje dijete mi je na prvom mjestu... pa nek se ljuti tko koliko hoće [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|