Zvonki -> Neće jesti meso (14.4.2009 11:47:12)
|
Većina roditelja ima problem jer njihovi mališani izbjegavaju povrće. Mi ga nemamo, ali naša starija kćer izbjegava meso. Sve je počelo jednoga dana (oko njene 5 god.) kad smo se vraćale iz ribarnice. Vidim ja da ona stalno gleda u vrećicu koju nosim. Pitam je što je, a ona će meni - mama, što ako mi sada pojedemo nečije dijete, mamu ili tatu. Hm, nezgodno pitanje. Jer ako ćemo gledati dječjim očima, ona zaista ima pravo postaviti takvo pitanje. Uslijedio je razgovor o tome kako ribu jedemo radi zdravlja, da je ona radi toga stvorena od Boga i sl. Od tada, kad god je neko meso za stolom ona pita - tko je to? Ne što je to, nego tko je to! Jede ga, ali vidim, ne baš s oduševljenjem. Teže podnosi kad se radi o piletu nego kad joj se kaže da je to kokoš. Ili lakše jede ako joj kažem da jedemo purana nego puricu. Ona shvaća da je meso tu radi našeg zdravlja ali očito gleda i nekim drugim očima. Jer i ja, ako se u trenu dok sočno grickam nečiji batak, zapitam ima li ta životinja osjećaje, nisam više tako raspoložena za meso kao što sam bila...
|
|
|
|