troubled -> RE: Školska torba na kotače (21.4.2009 9:19:04)
|
najteža situacija je s djecom koja su u boravku...oni ponedjeljkom nose sve u školu odjednom i petkom vraćaju...tada su te torbe zbilja užasno teške... kad god mogu odem po paulu u petak i nosim torbu umjesto nje...ispočetka sam išla i ponedjeljkom ujutro, ali mi je s magdom sad to prerano... lani i preklani, kad nije bila u boravku torba je bila podnošljiva...dogodio bi se neki dan da je teža, ali ništa previše... tu mogu jako pomoći i učiteljice...dio knjiga se ostavi u školi, torba se maksimalno rastereti... ukoliko se ne sjete one same, možete im predložiti i vi, kao roditelji, takvu mogućnost [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image] a što se torbe tiče, uvijek sam za kvalitetnu anatomsku torbu, koja (makar i teža) ravnomjerno raspoređuje teret na leđima nego za ove na kotačiće...u svakoj školi ima i stepenica...a opterećenje na kralježnicu je mnogostruko veće ako se torba poteže, pa odigne, pa malo nosi, pa sve ispočetka nekoliko puta...i najčešće kad se prenosi preko dvije-tri stepenice (tko bi je za to stavio na leđa) opterećenje je preveliko i nepravilno raspoređeno...
|
|
|
|