Nika 24052006 -> Sto uciniti? (2.5.2009 22:48:45)
|
Ovako,drage moje,danas mi se dogodila situacija koja nije nikada prije.. Moje nadasve razumno i poslusno dijete mi je priredilo takvu scenu(sva sreca kod kuce)da sam ja ostala bez teksta. Naime,pravila sam rucak i pekla nekakve kobasice.Ona je to htjela jesti prijesno,sto joj ja,naravno, nisam dala.Mirnim tonom joj objasnimda se to mora peci,te da ce dobiti kada bude gotovo.U tom trnu ona kao da je dobila napadaj bijesa,nikada tako nesto nije ucinila.Pocela je urlati,vristati,plakati do te mjere da je dobila nagon na povracanje.Pokusavala sam lijepo s njom,a nakon toga je dobila i malo po guzi,sto ja radim bas u krajnjoj mjeri.Kad sam ju po guzi,ona podigla ruku na mene....Ja nisam mogla vjerovati,kao da nije moje dijete,kao da je druga osoba. Na kraju sam joj rekla da je mama jako tuzna zbog njenog ponasanja i da nije lijepo to sto cini,na sto je ona ostala zabezeknuta pogleda,pokupila se i otisla na kauc...Nakon nekog vremena je dosla i rekla,mama oposti,jesi li dobo? Na sto sam se ja rastopila,raznjeznila i sve zaboravila... Sto uciniti u takvim situacijama? Nadam se da se to nece bas ponavljati,ali ako se ponovi,sta da napravim kako bi ona primila pravu poruku od mene?
|
|
|
|