njanja -> RE: isplata povrata poreza (8.9.2010 15:15:16)
|
OBAVIJEST SVIMA!!! Prema Zakonu o općem upravnom postupku (ZUP) moraju se naše prijave riješiti u roku od 30 dana od zaprimanja, dakle ako su ju zaprimili 28.02, 28.03. treba biti doneseno riješenje.Pogledajte NN 47/09, članak 101 i 102. Tek sam sad to saznala, da sam saznala prije, bila bi poslala tužbu na administraciju, ovako mi novac sljedeći tj stiže. KOme nije riješena porezna prijava, neka se malo pozabavi ovime, sve možete naći na www.nn.hr Rok za donošenje rješenja Članak 101. (1) Službena osoba dužna je u slučajevima neposrednog rješavanja na zahtjev stranke rješenje donijeti i dostaviti ga stranci bez odgode, a najkasnije u roku od 30 dana od dana podnošenja urednog zahtjeva. (2) Službena osoba dužna je u slučajevima vođenja ispitnog postupka na zahtjev stranke rješenje donijeti i dostaviti ga stranci najkasnije u roku od 60 dana od dana podnošenja urednog zahtjeva. (3) Ako službena osoba u propisanom roku ne donese rješenje i dostavi ga stranci, stranka ima pravo izjaviti žalbu, odnosno pokrenuti upravni spor. Predmnjeva usvajanja zahtjeva stranke Članak 102. (1) Kad je to propisano zakonom, smatrat će se da je zahtjev stranke usvojen ako javnopravno tijelo, u postupku pokrenutom na uredan zahtjev stranke u kojem je ovlašteno neposredno riješiti upravnu stvar, ne donese rješenje u propisanom roku. (2) Stranka ima pravo tražiti da javnopravno tijelo donese rješenje kojim se utvrđuje da je zahtjev stranke usvojen. Javnopravno tijelo dužno je izdati takvo rješenje u roku od osam dana od dana traženja stranke.[/align]
|
|
|
|