Odgovori na molbe za posao (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

apika -> Odgovori na molbe za posao (14.5.2009 11:16:37)

U zadnja 3mj poslala sam 73 molbe za posao a udostojili se odgovoriti samo iz Magme-ono klasika ako budemo trebali radnika vašeg profila bla,bla,bka...I sad kad su imali natječaj ja im opet poslala molbu i upitala da sam ih već kontaktirala prije ali ovaj put nitko ništa,zovem telefonom stalno zauzeto...Zar stvarno u ovoj zemlji nemožeš nać normalan posao a da nemaš vezu[sm=zmeden.gif]

ejmama -> RE: Odgovori na molbe za posao (14.5.2009 11:18:34)

Ja mislim da je to rijetkost.

Florijan Jakov -> RE: Odgovori na molbe za posao (14.5.2009 11:19:06)

U fazi ludila na poslu sam odlučila slati životopise i javljati se na oglase za posao...od 15ak poslanih 1 odgovor [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]... toliko o kulturi. Po meni je osnovna kultura odgovoriti na upit/oglas ma kakv odgovor bio.

ornela.nely -> RE: Odgovori na molbe za posao (14.5.2009 11:22:48)

nema toga već dugo.ne nazovu,ne pošalju brzojav,ništa.slušam na poslu svakakva iskustva.jedna kolegica se ljutila jer je TISAK tražio uz zamolbu koju je njena kćer pisala Pismo motivacije.ajde vi meni lipo recite šta vas triba motivirat da idete radit u onu usijanu škatulu za sitne šolde?

apika -> RE: Odgovori na molbe za posao (14.5.2009 11:23:21)

Slažem se FJ, ak me misliš odj[sm=smiley35.gif][sm=smiley35.gif]t napravi to pošteno i na kulturan način[sm=smiley36.gif].I sto čitam po novinam da se uskoro otvara trgovina cipelama a nigdje natječaja niti ičega bilo nije ,a ja hvala bogu nonstop visim na portalima za posao i sličnim...

kitty -> RE: Odgovori na molbe za posao (14.5.2009 11:24:42)

kad samm prije dvije godine slala mmolbe za posao od mora poslanih dobila sam jedan ili 2 odgovora.
definitivno im je kultura na nivou

kitty -> RE: Odgovori na molbe za posao (14.5.2009 11:26:05)

IZVORNA PORUKA: ornela.nely

šta vas triba motivirat da idete radit u onu usijanu škatulu za sitne šolde?

[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

apika -> RE: Odgovori na molbe za posao (14.5.2009 11:28:02)

Da mene su u ZG banci pitali koje mi je najveće životno dostignuće i kakve su bile reakcije okoline na to moje najveće životno dostignuće[sm=zmeden.gif] a ja već u podmakloj fazi ludila rekla da je to što još nikom nisam niš napravila na razgovoru za posao kad mi postavi takvo bedasto pitanje pa me frajer bljedo pogledao-ionako su za taj posao primili žensku preko veze ja sam to znala pa sam mu to i rekla[sm=smiley36.gif]

ornela.nely -> RE: Odgovori na molbe za posao (14.5.2009 11:36:43)

mene jednom tip na razgovoru u agenciji za prodaju nekretnina pitao da li znam plivati i šta mislim o reinkarnaciji,nakon još hrpe glupih pitanja.rekla sam mu da nemam mišljenje o reinkarnaciji ali da sam mišljenja kako on triba psihijatrijsku pomoć i otišla.a on me ispratija uvredama.

m600 -> RE: Odgovori na molbe za posao (14.5.2009 11:39:15)

ma ja nikad ne šaljem molbe za posao jer sam se i sama uvjerila da oni to uopće ne čitaju...najbolje je otići direktno u poslovnicu,butik,trgovinu i tražiti gazdu i popričati s njime a usput ponijeti životopis
jer drukčije je kad te netko vidi uživo a drukčije kad čita tvoj životopis i molbu

uspavana -> RE: Odgovori na molbe za posao (14.5.2009 12:38:43)

da, m600, ima puno u tome...
jer molbe se mogu svakako shvatiti.
Možda neko ima problem sročiti molbu a bio bi odličan za posao...ili obrnuto!

ja sam isto nosila molbe...al sam imala sreću jer sam s drugom molbom dobila i posao koji još uvijek radim

tikica_69 -> RE: Odgovori na molbe za posao (14.5.2009 13:14:52)

Moja firma je valjda unikat....valjda te vec drugi dan odhebu [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

mariola -> RE: Odgovori na molbe za posao (14.5.2009 13:23:22)

KAd vsam završila faks u mjesec dana sam valjda 100 zamolbi poslala. Mislim da mi je odgovorio samo porsche leasing. Niko više. Uzalud papira, tinte, muke i novaca na markice. Jednog dana me nazvali sa zavoda za zapošljavanje i ponudili mi posao u struci u državnoj upravi. Još uvijek sam na tom radnom mjestu. Bez veze, imali su samo mene s odgovarujućim profilom, tako da svi drugi koji su bili na razgovoru i testiranju i imali vezu nisu mi mogli ništa.

mariola -> RE: Odgovori na molbe za posao (14.5.2009 13:24:03)

sori na greškama. Neka neko ko zna ovo izbriše.

mariola -> RE: Odgovori na molbe za posao (14.5.2009 13:24:41)

.

vale29 -> RE: Odgovori na molbe za posao (14.5.2009 14:07:48)

samo veze, i veze i veze, ak nemaš to onda trebaš jednu veliku sreču[sm=zmeden.gif]

kod mene u firmi niti ne pomaže da dođeš osobno[sm=smiley13.gif], prime ti životopis i kad odeš ga bace[sm=smiley19.gif]

ja imam dva faksa, jedan sam napravila redni a drugi izredni, i skroz sam radila preko studentskog servisa[sm=smiley13.gif], a sad radim kao prodavačica jer nemam veze[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]. A one moje sestričine hodale dvije godine na izredni faks i sad rade za stalno u banci[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] i meni se smiju[sm=hudicek1.gif]

novamama -> RE: Odgovori na molbe za posao (14.5.2009 14:12:32)

ja sam bila poslala 26 molbi....odgovorilo ih 2 ili tri? rba, i ...ne znam više...prvo sam radila u kafiću 2 mjeseca, pa se javila na natječaje - bila pribmljena.....pa pripravnički u velikoj firmi - isto preko natječaja.....

uglavnom, onu moju molbu zapamtio je jedan privatnik, pa mi se javio nakon 6 mjeseci - i zaposlila sam se kod njega[sm=smiley1.gif] od tamo sam došla tu gdje sam sad....

svaki posao dobila sam bez 'veze', dakle može se....

Ruža -> RE: Odgovori na molbe za posao (14.5.2009 14:35:41)

Ajme kad se samo sjetim.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]  Ne znam broja koliko sam ih poslala, nakon samo jednog odgovora išla sam doslovno od vrata do vrata u firme gdje bi možda trebali radnika mog profila. U ZGB me pslali na testiranje bez natječaja ja se bogica ponadala, kad su mi dali običnu olovku da riješavam testove sve mi je bilo jasno.
Onda sam otišla u općinu u kadrovsku službu i lijepo čiki rekla da sve dok u njihovoj ustanovi sjede ljudi koji nemaju ni SSS on meni ne može reći da za mene nema posla. I našao mi tip posao, ne bog zna kakav, ali bitno da se radi.. Banke su mi najbolje u većini sam bila na testiranju pa kad dođeš do zadnjeg kruga i svi te ishvale za testove najednom nemaju više potrebe za tvojim kadrom.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]  A za carinu su mi poslali i rezultate testova na kojima nisam ni bila, jer sam nakon prvog kruga odustala. Sad vjerujem jedino u stričeve, kumove, ujake i tetkove i čima nađem nekoga koji će primiti kovertu možda i uspijem promjenti posao.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Zvonki -> RE: Odgovori na molbe za posao (14.5.2009 14:44:55)

Uopće mi je jadno slati životopise i dolaziti na razgovore kad je u manje više svim slučajevima to radno mjesto već zauzeto a ovo je sve "pro forme" radi.

Wukovarka -> RE: Odgovori na molbe za posao (14.5.2009 20:55:37)

Ova ovdje više ne šalje zamolbe fino isprintam sve svoje podatke sa završenom stručnom spremom i svim potrebnim podatcima i od vrata do vrata [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Ali do sada nisam imala sreće, niti sam ikada radila u struci, pa tako vjerujem da ni neču nikada [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Obrisani korisnik] (15.5.2009 7:24:47)

[Sadržaj poruke je obrisan]

pikachu -> RE: Odgovori na molbe za posao (15.5.2009 10:45:47)

Nemam baš iskustva s tim jer 11 godina radim kod istoga poslodavca (na raznim poslovima i u sestrinskim firmama), ali znam kada nama izađe natječaj da dosta ekipe dođe bez gotovo ikakvih kvalifikacija i skoro pa da traži direktorsko mjesto (te je mala plaća, te ne odgovara radno vrijeme,...)... Tako da ima dosta i onih koji bi kruha bez motike (neki novi klinci)... Mi smo u devedesetima bili sretni da imamo ikakav posao (a odnekud moraš početi)...
E, da i uglavnom kompanije koje su u stranom vlasništvu odgovaraju na molbe jer njima to spada u nekakvu poslovnu kulturu... A naši i nisu baš vični tome (čast iznimkama).

Stranica: [1]