Krky -> RE: Kčer i kuhinja (20.5.2009 9:14:24)
|
Moja djevojka neki dan navršila 15, ali ništa ne forsiram osim kad sama pokaže inicijativu, ali imam sreću da ne mora kuhat jer je svekrva u kući pa kad sam radila, nisam morala brinuti. Tu i tamo pokaže inicijativu a jedini je problem što sluša s pola uha, jer je uvjerenja da sve zna. Jednom htjela sama radit komplatni ručak: kupile pilence Gavellino...pročitale upute, sve joj objasnila. Sutradan me zove na posao i rida preko telefona:"Mama, sve sam upropastila, pile se raspada, unutra je krvavo, krumpir se nije skuhao, a mi smo gladni..." Napominjem da su i svekar i svekrva u donjem stanu, no nije htjela ni pomoć ni savjete, a ja joj pametna još savjetovala da peče na ventilaciju s kojom i sama ne radim...I što, rekla joj da niš nije propalo, da naruči pizzu, da ćemo od toga napravit neki ručak i nek se ne grize. Jadno pile je iskasapila, iščašila mu batak pa što...kokice (pop corn) i danas izgore...nije da je štedim, al nije mi to nešto oko čega bi radila probleme. Kak je naučila hodat, tak će naučit i kuhat...pa kaj ako se najede zagoreline, presoljenog, preslatkog i sl. Inače, više je sklona bit oko malih nego oko kuhinje, a kuhanje više zanima sinka, tako da mislim da ne bi ostali gladni. A MM zna istrest vrećicu Podravke, speć jaja, naručit nešto, otvorit konzervu ribica i ...dobro. Al zato dobijem šizitis kad mi prepričavaju događaje iz škole dok mi beban plače, MM nafrlji neku depresivu od muzike, a dvojac cendra i vješa se oko nogu...sve istovremeno!
|
|
|
|