larky -> RE: Larky nam je u bolnici (6.6.2009 11:56:57)
|
Evo samo da vam se javim iako sve znate i jos uvijek mi je tesko pricati . . . placem cim ostanem sama i na samu pomisli na moju mrvicu koje vise nema . . . koju nikada vise necu vidjeti . . . vise nisam ista . . . nisam vise ona ja . . . Krenuo je najneocekivaniji scenarij u mom zivotu 15.05 u vecernjim satima ispao je opet hematom, 16.05 (subota ujutro ) otisla sam u bolnicu sa obilnim krvarenjem . . . Pregled je bio dug ( 16 6/7 tjedan trudnoce ) . . . nalaz je bio da ima manje plodne vode i obilno krvarenje – ostajem u bolnici na promatranju, terapija venozno antibiotik i magneziji sto ga sama kupim . . . Prolaze dani u bolnici nitko me nista ne pita osim da li krvarim, nitko nista ne govori . . . U ponedjeljak uzeti brisevi i ostajem i dalje u bolnici, u cetvrtak UVZ dijagnoza ista i mirovanje . . . U petak nova terapija tablete antibiotika i magnezij – nitko nista ne govori . . . U subotu radila moja poznanica i kum koji su se dogovorili da ce mi napraviti ultrazvuk jer me ne mogu gledati tako jadnu . . . Sok i za njih malo vode, ali je beba ziva . . . panika, zovu najstarijeg dr i ja mm da mu kazem da dodje i da bude uz mene . . . Reakcija starijeg dr je bila da moze se jos ovaj vikend tako progurati . . . Radila opet krvnu sliku i sve je ok, tako i u nedjelju sve je ok sto se tice krvi . . . U ponedjeljak opet UVZ drugi dr kaze ima vode ali malo – stanje ludila . . . u srijedu krv i urin ali kroz kateter zbog krvarenja . . . Poslije toga pregleda je voda lagano pocela cijeli dan curkati, rekla sam dr koja mi je rekla pregled . . . cim me je pregledala rekla je voda curi ali jos da mi napravi UVZ – nema vode bebi srce kuca, ja placem i zovem mm koji je doletio u 20 h da bude uz mene i da mu se objasni kao i meni procedura koja me slijedi . . . Sok, sok, sok jedan za drugim . . . trudnoca 17 3/7 srijeda navece . . . odlazim u sobu gdje su mi oko 22 h kad mi je mm morao otici poceli davati inekcije CARBOPROSTA koje su uzasne i od kojih me je poceo boliti zeludac, pa proljev i povracanje . . . svakih 2-3 sata su mi davali te inekcije od kojih su bolovi uzasni, cak ni bubrezni kamenac tako ne boli, ova je bila ludjacka bol . . . Ujutro dolazi vizita i daje mi jos jednu inekciju i krenula je bol da sam jastuk grizla i vristala od boli . . . sestra me je dosla pogledati i ostavljala me je samu . . . Cetvrtak ujutro - Odlazim na wc iako vise ni sama nisam znala zasto . . . i odjednom moja velika panika, vristanje i zvanje sestre . . . uhvatila sam moju malu mrvicu, vidila male rukice i nogice koje su me slomile do kraja . . . Prenose me na krevet gdje su mi prerezali pupcanu vrpcu . . . Hitno me odvoze u salu . . . radi moja dr koja je rekla da me supavaju da me mogu do kraja ocistiti jer nece moci drugacije i uspjela je u tome uspavali su me . . . Poslije su me odvezli opet u sobu gdje mi je dosla moja dr i rekla da je bilo grozno jer je posteljica bila sprzena od inekcija i da su ispadali komadi iz mene, i da mi je rez od carskog na maternici ok jer je i to jos morala pogledati . . . . Iako sam bila totalna koma necu zaboraviti rijeci jedne dr koja je rekla za 3 mj mozete nanovo ostati trudni . . . ne mogu vam objasniti koji je to osjecaj u meni bio- bjes kako je hladno to rekla . . . I u nedjelju 31.05 su me u viziti pitali da li mi treba nesto za smirenje, rekla sam im da mi sada ne treba kad ih nisam odma dobila . . . eto tako je bilo i zavrsilo . . . Divim se svakoj zeni koja hoce opet opkusati ali vjerujte mi ja ne mogu jer je ovo velika panika i rizik za mene i ne znam da li bi to opet mogla proziviti . . . Hvala svima koji su bili uz mene uz rijeci potpore i nadali se lijepim vijestima kojih na zalost nema . . .
|
|
|
|