njanja -> RE: Da li ste bili pri porodu? (31.7.2008 8:27:58)
|
Čula sam svakakvih priča, od toga da 1 obožava žene nakon što je prisustvovao porodu i divi im se, do onoga-bilo je ok i to je to, a ima i onoga: sve ok, ali da je to prekranso iskustvo i nije...Ljudi su različiti pa i različito reagiraju u ti situacijama...pa vidite i nas, neke, kao Dora, imaju sreće i rode u sekundi, a neke se muče...tako i muževi reagiraju..... U svakom slučaju, mislim da im se treba omogućiti (bolnice) da idu, a s druge strane osvijestiti da to ujedno i žele....Jer vremena su se promijenila, danas više mama nema ulogu samo majke, već i radi, pa i uloga oca postaje još važnija pa mislim da je vrlo dobar početak da otac prati dijete od samog poroda, kao i majka.... MM je od početka želio ići i kada sam saznala da neki doktori ne puštaju muževe/pratnju kod poroda na zadak (jer je riskantniji), bili smo oboje jako razočarani...Na kraju je bio samnom u rađaoni 5 sati, a nakon što sma otišla na carski rez, čekao je ispred i bi 1. koji je nakon babice držao jana...Rekao je da je plakao i mislim da on to neće nikada zaboraviti.... MUŽEVI, idite na porod sa ženama, budite im utjeha, potpora i njihova snaga...ŽENE, nagovorite muževe da vam budu sve to......
|
|
|
|