nedijeljka -> RE: Liker i sok od višnje (16.6.2009 13:20:01)
|
3 kg očišćenog voća, samljeti na mašinu za meso, kod pogodnog voća odstraniti kožu. Prokuhati 2 l vode, ohladiti i uliti u voće na tu količinu dodati 4 dkg limunove kiseline stoji 12 h. Sutra procijediti te dodati šećer na 1 kg voća 1 kg šećera, stoji 24 h sa dodanim konzervansom povremeno promiješati. Na litru procijeđenog soka 1 kg šećera. Kod mene se nekuha voće samo voda tako da valjda ostane nešto i kvalitetnoga u tom soku. Ja sam prošle godine imala gotovog soka 10 l. Pili smo ga ,a negdije do 4-5mj ne znam točno, znam samo da se nije kvario. Ovo je recept za sok od svakog voća s tim da višnje ne gulim i ne meljem samo očistim koštice, tako da na kraju kožu upotrijebim za đem. Voće poput breskve, šljive, marelice(kajsije) treba guliti i mljeti.
|
|
|
|