buba_anna -> RE: Trudnički dijabetes - kontrola (1.11.2009 16:56:38)
|
IZVORNA PORUKA: MaTana IZVORNA PORUKA: buba_anna uh..vidim da se vec dugo nitko nije javljao na ovu temu ali zato evo mene...prva trudnoca i ko za vraga,moram na provjeru secera..trudna sam 27 tjedana i dobila sam 15kg...(znam,puno [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image] )..ima li opasnosti za bebu i mene zbog toga..?kada mi je gin. rekla da moram na tu provjeru nije djelovala ni najmanje zabrinuto ili kao da je rijec o nekakvoj opasnosti,ali me mozda cak zbog toga i strah..ne zelim u bolnicu...doma mi je sasvim u redu :) Dobijanje puno kila u trudnoći nije zdravo ni za tebe ni za dijete, pogotovo ne za dijete jer postoji mnogo opasnosti koje skrivaju trudnicki secer i pogotovo tlak, koji cesto dolazi kao posljedica viska kilograma (ali nije pravilo). Porazgovaraj sa svojom doktoricom, pitaj je sve sto te zanima... Nezelim da se prepadnes, ali pripazi na prehranu... Znam samo da sam vidjela dosta zena koje su bile u bolnici zbog povisenog tlaka u trudnoci i sve su bile jako zabrinute za svoje i bebino zdravlje... U pravilu su morale na carski zbog tlaka... hm,stwar je u tome da je za sada swe u redu...kada sam zatrudnila sam bila premrsawa,imala sam samo 46kg na wisinu od 166cm...tako da mi je nekako bilo logicno da cu dobiti kile jer se pobogu to dijete ne bi imalo u cemu razwiti...ja zaprawo tek sada izgledam normalno i imam samo trbuh...ne osjecam se lose i ultrazwuci kazu da mi je i malisan saswim u redu...sada cekam nalaze za powiseni secer i nekako mi se cini da nesto nije u redu da bi me zwali iz laboratorija a ne bi me pustili da se i dalje dovodim u opasnost...tlak mi je 120/60-70 sto ja smatram jako dobrim tlakom pogotowo u trudnoci,ali spremna sam na promjene prehrane ako to bude bilo potrebno samo da moj malisan bude prawi momak.. :)) a na pregledima doktorica nije do sada imala nikakwih prituzbi sto smatram njenim odgoworom na to je li swe u redu...da nije,narawno da bi me zena na to upozorila,ipak,to joj je posao..:!
|
|
|
|