kravlje mlijeko (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Uvođenje guste hrane

Poruka

astrid -> kravlje mlijeko (2.7.2009 10:53:45)

kada se može početi davati kravlje mlijeko umijesto adaptiranog?

ejmama -> RE: kravlje mlijeko (2.7.2009 10:54:43)

Maleni ti je presladak, ja mislim da sam ja počela s 10mj.

ZVRK -> RE: kravlje mlijeko (2.7.2009 10:57:59)

misliš na pravo kravlje mlijeko ili ono iz tetrapaka

astrid -> RE: kravlje mlijeko (2.7.2009 11:05:20)

ma ono kupovno, od 3,8% mm. kao negdje piše od godine dana, a negdje i prije...

jelena j. -> RE: kravlje mlijeko (2.7.2009 11:09:08)

ja sam pocela cak od 4 mjeseca vise nisam imala mlijeka da dojim a nisam htjela bebimil davati ali na pocetku stavljas pola mlijeko pola voda pa onda polako smanjujes vodu

anaxx -> RE: kravlje mlijeko (2.7.2009 11:12:18)

što kasnije to bolje, nisu krave što su nekad bile, i tu se igraju hormonima (pa curicama cice već s 5 godina narastu i imaju mengu)

mirna -> RE: kravlje mlijeko (2.7.2009 12:34:25)

prema preporukama pedijatra ne do prve godine. Ja sam ga nešto prije počela davati  pomiješanog s vodom u kašice. Nedavno sam otkrila da ima stalno začepljen nos ako pije previše mlijeka, pa smo ga sada totalno reducirali, tako da što kasnije to bolje.

Thea -> RE: kravlje mlijeko (2.7.2009 12:38:04)

Mi ga koristimo od mjesec dana i nemamo nikakvih problema,a tako sam i sa prvo dvoje djece.....ovisi o djetetu  i majci....Pisali smo već ovdje o tome.. http://www.ringeraja.hr/forum/Od_kada_kravlje_mlijeko%3F/m_181593/tm.htm

Brisani uporabnik -> [Obrisani korisnik] (2.7.2009 14:51:50)

[Sadržaj poruke je obrisan]

emily123 -> RE: kravlje mlijeko (2.7.2009 14:55:59)

sa mjesec dana sam im pocela davati kravlje mlijeko....
mala sad sa 2,5 g. popije na dan 1-1,5 l. mlijeka
e da i jos nesto...sigurno ce od kravljeg mlijeka curicama sa 5 god. narasti cice i dobiti mengu..kakve su to gluposti[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image] gdje si sad to procitala???

koka -> RE: kravlje mlijeko (2.7.2009 15:00:57)

[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif], pa svugdje se preporuča ne prije godinu dana...

anaxx -> RE: kravlje mlijeko (2.7.2009 15:01:59)

IZVORNA PORUKA: emily123

sa mjesec dana sam im pocela davati kravlje mlijeko....
mala sad sa 2,5 g. popije na dan 1-1,5 l. mlijeka
e da i jos nesto...sigurno ce od kravljeg mlijeka curicama sa 5 god. narasti cice i dobiti mengu..kakve su to gluposti[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  gdje si sad to procitala???

nisam pročitala, poznajem curicu u vrtiću - hormoni,

da bi krave dale više mlijeka trpaju ih hormonima (da im budu veće cice), a to se prenosi i na nas koji ga pijemo...
pa stalno se priča kako ne treba davati mlijeko prije godine dana, a ne treba pretjeravati ni kasnije...
samo kažem što mislim i znam....

ejmama -> RE: kravlje mlijeko (2.7.2009 15:02:49)

I puno je antibiotika.

emily123 -> RE: kravlje mlijeko (2.7.2009 15:06:32)

a mislite da je ovo adaptirano mlijeko ZDRAVO????

anaxx -> RE: kravlje mlijeko (2.7.2009 15:07:52)

IZVORNA PORUKA: ejmama

I puno je antibiotika.

istina, ja nekako više volim druge mliječne proizvode iako se sve svede na isto, ali mislim da kod mlijeka još stave ko zna čega za dugotrajnost i slično ....

anaxx -> RE: kravlje mlijeko (2.7.2009 15:09:09)

pa kao i sve za bebe prolazi veće kontrole sastava!

Thea -> RE: kravlje mlijeko (2.7.2009 15:09:59)

Zato su moji stalno povraćali adaptirano a kravlje prihvatili bez problema..A kako ne prije 1 godine kravlje mlijeko,a sa 8 mjeseci po planu prehrane iz bolnica možete davati kravlji sir.....???Po čemu je sir drugačiji??

mirna -> RE: kravlje mlijeko (2.7.2009 15:10:21)

najzdravije za bebu je majcino mlijeko, ali adaptirano je sigurno bolji odabir od obicnog. Osim ako imas doma kravu koju hranis na prirodan nacin kao u proslosti, u tom slucaju mozemo nastaviti s debatom...

emily123 -> RE: kravlje mlijeko (2.7.2009 15:10:33)

da,da...samo mlijeko ne povlace i prodaje ko nedavno adaptirano mlijeko(neznam u kojoj zemlji sada) jer je bilo k zna cega unutra....

Brisani uporabnik -> [Obrisani korisnik] (2.7.2009 15:11:31)

[Sadržaj poruke je obrisan]

emily123 -> RE: kravlje mlijeko (2.7.2009 15:12:21)

e Thea zato sto je sir a ne mlijeko[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Thea -> RE: kravlje mlijeko (2.7.2009 15:13:17)

IZVORNA PORUKA: cvrčak

Pa ako misliš da su svi liječnici,specijalisti,znanstvenici retardirani,lažljivi idioti onda sigurno nije.
Ja sam sklona vjerovati ljudima koji su dobar dio svog života proveli učeći i proučavajući kako unaprijediti ljudski život i zdravlje.
Ako kažu da nije dobro i to argumentiraju onda ih ja poslušam.
Zakonom nije obavezno,ali ne treba se ni iščuđavati ili negirati zaključke do kojih su došli.
Isto tako ne vjerujem u vrlo popularne teorije o globalnoj uroti.

A ja ću radije vjerovati svojoj djeci i njihovoj reakciji na adaptirano mlijeko......

emily123 -> RE: kravlje mlijeko (2.7.2009 15:16:45)

ne ne mislim....al ako je meni doktorica u bolnici rekla ok kad sam joj rekla da mali pije mlijeko i oni su ga tamo hranili 15 dana sa kravljim ne znam u cemu je problem
e da i ne pretjerujem sa mlijekom kod male jer ju ne silim da pije nego trazi sama....

dami -> RE: kravlje mlijeko (2.7.2009 15:17:41)

Čovjk nije pametan. Ja sam davala svojoj sa 6 mj (uz dojenje do god. dana)na dalje sojino da bi kasnije čula da nije dobro pa sam onda prešla na kravlje , pa ni to nije dobro [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Gdje naći sredinu.
Mirka sam odgojila na kozjem i nikad problema.
Sad ti budi pametan.

anaxx -> RE: kravlje mlijeko (2.7.2009 15:17:53)

IZVORNA PORUKA: Thea

Zato su moji stalno povraćali adaptirano a kravlje prihvatili bez problema..A kako ne prije 1 godine kravlje mlijeko,a sa 8 mjeseci po planu prehrane iz bolnica možete davati kravlji sir.....???Po čemu je sir drugačiji??

sir je termički obrađeno mlijeko i nema toliki rok trajanje jer sadrži manje konzervansa...

no ova rasprava više nema smisla niti je moja želja uvjeravati nekoga u nešto, svatko ima svoje mišljenje, svoj život, i živi i radi najbolje što zna
mi smo se sve samo javile odgovoriti na postavljeno pitanje...

Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>