koka
|
jedna vrana gakala I po polju skakala U to dode crni kos I ugrize vrani nos! --------------------- Ruke mijem ,brašno sijem kapica na glavi. Mjesim tijesto tako vješto ja sam pekar pravi. Peč se žari u nju stavim krušiće po redu. Kora glatka bit će slatka kad je djeca jedu. ---------------------- ljuti se vrapčić na zimu, na zimu.. šteta što nema perinu, perinu.. zebu ga noge, zebe ga nos.. kašnje i kiše jer hoda bos.. skoči, skoči, poskoči, poskoči samo peć mi ne sruši, ne sruši dobra peć je za zimu, za zimu nema svatko perinu, perinu --------------------------- imali smo pile, malo pile jedno malo pile od tri kile. ali pile nestade, idi pa ga traži, možda će se javiti, daj mu šaku raži. imali smo koku, malu koku, jednu malu koku, zlatooku. ali koka nestade, idi pa je traži, možda će se javiti, daj joj šaku raži. ------------------------- Idu, idu mravi po zelenoj travi Prvi idu đaci, đaci veseljaci, Drugi idu tate a mame ih prate A na kraju reda ide stari deda.. ---------------------- Na dnu mora plava jedna mala riba spava. Spavaj, ribo, slatki san, sutra ti je rođendan. --------------------------- Jedne noći bubamara jako tužna bila, netko joj je sakrio točkice sa krila, plakala je, tužna bila na mirisnom cvijetu, nitko nije od nje bio tužniji na svijetu. A u zoru je došlo sunce, presretna je bila ono joj je vratilo, točkice na krila ! ---------------------------- Ide, ide patak na daleki put Repić mu je kratak, kljun je njegov žut Kao vojnik stupa tra ta ra ta ta Ide da se kupa Kva kva kva kva kva -----------------------------