Ruža -> RE: Kak znate da je meso friško da nije odstajalo (7.8.2009 19:23:03)
|
Evo stručnjak.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Riba : 1. oči - moraju biti bistre 2. analni otvor ne smije biti ispupčen 3. miris neutralan ( ali meni uvijek smrdi pa se ne držim tog kriterija ) 4. koža - kad ribu stisneš prstom ne smije ostati udubina, odmah se mora vratiti u prvobitni položaj isto vrijefi i za meso Meso 1. pritisneš meso - isto kao kod ribe 2. miris nije najpouzdaniji, kad smrdi onda je već prekasno 3. ako je zapakovano gledajte onaj podložak što upija tekućinu, što je puniji to je meso starije, pogotovo ako ima vode oko njega 4. boja - u mesnici, ako nije iste boje odrezani dio kao ostatak mesa, ako je sivkasto ili plavkasto
|
|
|
|