ribicatt -> RE: Dajanina lista (16.6.2013 14:04:31)
|
Vidim da ovdje vec dugo ne pisete,ja sam vec mama 3god i sada 25+ trudnica. Dosta toga znam sta treba kupiti,ali puno toga ima i sto mi na kraju nije bilo potrebno kao napr bocica za mlijeko i caj jer sam dojila 6mj i poslije smo vec imali bocice s ruckama ili janinu junior za vodu,tako da to necu unaprijed kupovati jer se nadam da ce i ovo dojenje proci dobro kao i prvo ,grudnjak sam kupila ali cim sam dosla iz bolnice odmah sam ga skinula i najrade bila bez ikakvog grudnjaka po kuci jer me stiskao tocno po zilama kad bi se cice napunile i smetao potpuno. Benkice,robicu,kompletice, opcenito za prva 3mj sam svega par kupila,mozda 4 za u bolnicu, 1 za izlazak i za uspomenu,ali posto bebe brzo prerastu,ako vam nije neugodno (a nema zasto bit) mozda je bolja ideja posuditi ili preuzeti robicu od nekoga u obitelji ili od prijatelja,u koga imate povjerenja itd,jer ih stvarno brzo prerastu a novac bi vam dobrodosao za puno drugih stvari. Ja sam tako puno ustedila napr za pelene koje su poprilican trosak prvih 6mj a i poslije. Moj savjet je kupiti samo ono sta zelite sacuvati i biti originalni ili neke stvari kao tetra pelene itd mozda radi higijene,ali sve ostalo (kapice,carapice,bodice itd) ako imate nekoga u obitelji tko je mozda 2god ispred vas,vjerujte da ce vam puno olaksati jer necete imati kamo s time poslije,a novac je danas sve bitniji za druge stvari. I mislim da se za pupak po novom vec dugo (ja sam to morala kupiti) koristi med.hidrogen jer puno brze isusuje,a za mami ce za ranu trebati bivacin u spreju...
|
|
|
|