angelica -> RE: Ostala sam bez posla (5.10.2009 20:38:02)
|
Meni su rekli čim sam ostala trudna da me kada se vratim sa porodiljnog čeka radna knjižica (inače prvi puta su mi dali otkaz kada sam prvi put ostala trudna, ali taman mi je istekao otkazni rok mjesec dana, oni me odjavili i ja im za 10 dana donjela papire da sam opet trudna i morali me primiti nazad). Ja bila kod odvjetnice i ona kaže ovako: 1. Imaš pravo na svoj godišnji odmor 2. Imaš pravo na otkazni rok čija dužina ovisi o dužini radnog staža kod istog poslodavca 3. u oba slučaja ti moraju platiti kao da radiš 4. imaš pravo na primanje s biroa mislim 70% svoje plaće, a broj mjeseci ovisi opet o stažu ali ne kod istog poslodavca nego ukupnom neprekidnom stažu 5. sve ovo vrijedi ako ti nisi nešto skrivila i akone potpišeš sporazumni (moraš dobiti otkaz kao tehnološki višak ili tako nešto slično) 6. i naravno sve ovo vrijedi ako ti je ugovor bio na neodređeno i mora proći 15 dana od dana kada si se vratila raditi (ovo još provjeri jer nisam 100% sigurna) Ako si na određeno nema veze ni da li si trudna ni bila šta drugo, jednostavno ti mogu ne produžiti ugovor kada on istekne bez posebnog objašnjenja. U ovom slučaju ne vrijedi ni bolovanje otvarati. Nadam se da sam razumljivo napisala, ako nešto nije najjasnije javi se
|
|
|
|