Anoniman -> RE: sto je 500 kn? (5.9.2009 11:28:11)
|
IZVORNA PORUKA: dominik IZVORNA PORUKA: Nellyca draga da me pogresno ne razumes, znam ja da je u mnogim zemljama tako,pa prvi amerikanci, koji su kao najrazvijeniji na svetu, nemaju za svoje gradjane obavezno i besplatno zdravstveno zar ne?? a ja na papire nemam prava minimum 5 godina, iako sam udata i dete mi je rodjeno ovde, i pitanje je da li cu ih uopste tad i dobiti...a do tad svake godine moram da produzavam privremeni boravak i to mi samo dodje 500kn...sad pokusavamo da nadjemo neki nacin da manje placam zdravstveno, i da je 100kn manje, na jednu platu i kredit, puno mi znaci. mislim, to mi je sto mi je, nemam drugog izbora, ali da je lako- nije. znam strava...kad se sjetim ko sve ima drzavljanstvo a zena koja je udana i rodila djete tu ne moze dobiti...sramota za drzavu...nadam se da ce se nesto srediti, a ne mozes muzu na teret biti? ja mislim da postoji ta opcija da imas preko njega zdravstveno...ali opet kad pogledas meni sa place nis manje ne uzimaju za zdravstvo tak da...samo kaj ja te novce ni ne vidim a ti ih ipak moras dat iz ruke pokusali smo to, da preko njega imam zdravstveno, ali je nemoguce. ..valjda cemo naci neki nacin, a ako ne, cekacu dok se ne zaposlim, pa ce valjda tad biti bolje. [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley2.gif[/image]
|
|
|
|