mariola -> Biti šefica (22.8.2009 14:01:59)
|
Jutrošnja situacija me potakla na ovu temu. Bilo je ovako. Probudim se ja jutros u 9 i vidim moje čistačice još nema. A trebala je doći u 7. Nazove ju i pitam di je a ona meni odgovara "Pijem kavu". Ja kažem da požuri i završimo razgovor. Prođe još pola sata, ona ne zove, ja se ponudim da dođem po nju, sjednem u auto i po nju. I dovezem je u 10. Znači kasnila je tri sata i to da ja nisam išla po nju, još bi barem pola sata kasnila. Žena je mrtva umorna, stoji na nogama i spava, ništa nije počistila kako treba jer SPAVA. mm i ja ludi. Eh, sad. Htjela sam vas zapravo pitati je koja od vas šefica i kakva ste kao šefica?Ja sam recimo njoj super. Imamo prijateljski odnos, uvijek gledam da joj ne iskvarim, nauštrb sebe. Ako mi nešto nije napravila kako treba ja napravim sama, ne prigovaram. Maksimalno joj izlazim u susret. Slobodnih dana ima kao ni jedan sezonski radnik. Dala sam joj posao 4 mjeseca a mogla sam 2. Imamo prijateljski odnos. Međutim, ja se svake godine uvjeravam da s radnikom moraš biti u strogo poslovnim odnosima, i ne biti predobar jer te na kraju samo iskoriste i ne cjene. Žene, mm i ja se ne znamo postavti, nismo autoritet, predobri smo i uvijek na kraju naje... Znam da prema radniku se prvo moraš odnosit kao čovjek. Nikad ružnu riječ nisam nikom rekla, povisla ton i te primitivne gluposti. Ali problem je izgleda da ne znam postavit granice. Sorry na dugom postu ali baš me zanima je koja od vas u ulozi šefice i kako se odnosi prema radnicima? Ili imate kakav pametan savjet???
|
|
|
|