mamice -> nisu sve dobre mame (28.8.2009 9:12:17)
|
Ivan Herceg iz Gornje Jelenske kod Popovače samohrani je otac troje male djece. Da bi se što bolje brinuo za njih napustio je posao šumskog sjekača, a obitelj sada preživljava od 1600 kuna mjesečno. Ivan je u ožujku otišao od supruge Ružice. Ostavio ju je jer je zanemarivala djecu i ponašala se agresivno prema njima. - Mene je ubola vilicom u ruku, a da je agresivna primjetio sam to čim smo se upoznali. Nadao sam se da će se smiriti kad dobijemo djecu - priča Ivan za Večernji list. Nekoliko puta morao je javiti na posao da neće doći jer bi supruga Ružica izašla van prije njega, a djeca bi onda ostala sama da je on otišao na posao. Zajedno s kćerima Petrom (4) i Ivanom (2), te sinom Ilijom, koji ima pet mjeseci, odselio se k majci u osamljenu kuću. Pošto majčinog mlijeka za Iliju nema, svakoga dana mu Ivan i njegova majka pripremaju mlijeko i dječju hranu. Ivan želi raditi, ali se za njegovu djecu onda nema tko brinuti. Želi da djeca idu u vrtić u Popovači, ali zato mu treba smještaj u blizini Popovače. Ivan će od supruge zatražiti razvod jer je Centru za socijalnu skrb rekla da diže ruke od djece, a rodiljsku naknadu je zadržala. Obitelj Herceg živi skromno. Struje imaju, a vodu crpe iz bunara. Iz Centra za socijalnu skrb kažu kako pomažu djeci u okviru zakonskih obaveza. JEL IMATE VI NEKOG POZNATOG DA NEZELI I ZANEMARIVA SVOJE DIJETE MISLIM MAME.
|
|
|
|