tikica_69 -> RE: Kako se to u Hrvatskoj radi! (1.9.2009 16:43:38)
|
Otislo na Min., naravno da nitko nista nije odgovorio [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley7.gif[/image] Postovani, Majka sam dvojice osmoskolaca u Osnovnoj skoli Trnsko.Prvog tjedna u 8. mjesecu na skoli je osvanuo popis udzbenika za sve razrede (skupni). Par dana iza toga eto popisa po razredima. Djeca sretna dosla kuci jer roditelji napokon znaju koje knjige da im nabave. Do jucer (znaci cijeli kolovoz) na skoli stoji obavijest da ce se u skoli vrsiti razmjena knjiga 31.08. od 18 - 20 sati. Ljudi danas nahrupili, kad gle cuda, teta na porti ne pusta u skolu i kaze - Ministarstvo prosvjete zabranilo razmjenu knjiga u skoli i upucuju roditelje na Zagrebacki Velesajam, paviljon ne znam koji jer mi je u tom trenu vec pao mrak na oci.... Naime, na Velesajmu dragi moji nema razmjena udzbenika, vec se uzdbenicima iskljucivo trguje, kao i na burzi skolskih knjiga i inim web stranicama na koje nas upucujete. Cijene se krecu od 20 - 60kn po udzbeniku, sto je blizu cijeni nove knjige u knjizari. Da li vi to poticete sivu ekonomiju ili? Dakle, mi kao roditelji mozemo jedino zakljuciti koje je poruka naseg Ministarstva - krepajte sirotinjo ili kupite djeci knjige jerbo razmjene nema. Mozete li mi molim Vas dati neki suvisli razlog zasto roditelji ne bi knjige koje im ne trebaju i s obzirom da smo ih besplatno dobili, ostavili u skoli i poklonili nekome kome trebaju i sebi uzeli one koje nama trebaju?! Hvala i LP
|
|
|
|