mirna -> Herberstein (14.5.2008 20:03:21)
|
Iva Piva mislim da si me ti zamolila da napišem nešto o ovom izletištu... Herberstein je dvorac istoimene plemičke obitelji. Oko njega se nalazi zoo- vrt s puno raznoraznih životinja s cijeloga svijeta. jako je moderno uređen ( nema kaveza kao što je to u maksimiru). Još nikada nisam vidjela divlje životinje tako blizu: risa sam se skoro mogla dotaknuti , geparda i lava možeš fotografirati bez da ti smeta ograda (put gdje se hoda je dignut). Cijeli kompleks je namješten u predivnu prirodu s fenomenalnim šetalištima. u samom dvorcu se nalazi muzej i restoran. Ima još nekoliko kafića ( imaju i nešto za pojesti). i vrtovi oko dvorca su prekrasni (barok). Kraj ulaza se nalazi i dječje igralište, u svakom WC-ju je i mjesto za premotavanje.. Mjesto tj. selo se nalazi 30 min dalje od graza. Ovdje je link, pa si pogledajte i kartu. Ima puno toga za vidjeti, sigurno će vam trebati cijeli dan da bi sve pogledali. Cijene su primjerene austrijskome standardu: za odrasle je 13 eura, djeca do 3 godine imaju besplatan ulaz. Cijene imate i na linku, jesu visoke, ali za ovaj novac imate i puno za vidjeti. Stavit ću ponovo album, ali se moram prvo s drugim kompjuterom spojiti na inernet.
|
|
|
|