Zvonki -> RE: ispisala bi ga najradje (10.9.2009 23:18:21)
|
Mamice, znam kako se osjećaš ali vjeruj, kriza je i njemu i tebi. Neka dječica prolaze lakše adaptaciju, druga nešto teže. Ako imaš drugu mogućnost čuvanja, zašto ne? A i koliko god nama i njima to teško padalo, ipak vrtić ima i svoje pozitivne strane. I to puno više nego mi roditelji to mislimo. Dijete stječe socijalne vještine (što je po meni jako važno za daljnji život. Jer vidjela sam i slučajeve gdje su roditelji pretjerali s "brigom" za djete). Zatim stječe neku vrstu imuniteta jer većinu bolesti prebole u toj dobi pa imaju manje komplikacija kad su veći. Stvaranje prijateljstava koja su jako važna i u tako maloj dobi, stvaranja odgovornosti i ostale prednosti. Znam da ti je teško, bila sam u istoj situaciji, kada sam ostavivši je u vrtiću stajala pokraj ograde i plakala kao kišna godina, ali poslije, kako su godine odmicale, njoj je bilo jako lijepo u vrtiću i dan danas ga spominje kao lijepo iskustvo. Ono kad je plakala i nije se htjela odvojiti niti ne pamti. Ipak su tada premali da bi to zapamtili. Hvala Bogu na tome [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|