tikica_69 -> RE: Pomozite svojim ljevacima da nauče pravilno pisati (13.9.2009 18:11:59)
|
Kada mu nisu uspjeli pomoci da pravilno pise, onda je bilo - poslali smo ga logopedu (skolskom). Onda je u roku keks dobio dijagnozu dislalija i disgrafija. Pa s tom dijagnozom uciteljima, no, ni to nije pomoglo da ga stave bar na lijevu stranu klupe. Sjedi na desnoj strani (uz dislaliju i disgrafiju), dijete do njega ga gura - moje dijete ispada sporo, lijeno, glupo. Ponovo ga salju logopedu (Suvag). Sad vec imamo i dijagnozu poremecaj paznje i ADHD jer je smjernica bila papirologija od skolskog logopeda, ne vlastiti zakljucak.Poremecaj paznje i ADHD se moze dijagnosticirati nakon najmanje 6 mjeseci rada s djetetom.Mrak! Ponovo nosim papire u skolu, ponovo objasnjavam uciteljima da ih molim da mi djete sjedi u prvim redovima i na lijevoj strani klupe. Nista! Svi gluhi!Hajmo, tko je kriv?Moje dijete sto ima tu dijagnozu ili sto je ljevoruko? Ucitelj/ica koja mu nije olaksala prve dane skole i ljevorukost.Da jest, vjerojatno nikad ne bi imao ni jedno od ovih dijagnoza jer ni jednu u stvarnosti ni nema. Samo na papiru i po meni su sve izmisljene. Gdje da svrstam svoje dijete? Pod nekoga sa posebnim potrebama ili pod gresku nesposobnih pedagoga?Hvala na odgovoru!
|
|
|
|