tikica_69
|
E sad da ja nesto velim! Mislim da sam se naucila postivati svacije misljenje i smatram da sam to ovdje stvarno puno puta pokazala i da nema potrebe da mi se na to ukazuje.Nikada nisam od nikoga trazila bas nista za sebe. Lazem, trazila sam lijekove sa stimulaciju ovulacije ako netko ima viska ili istice rok trajanja ili zna nekoga tko ih poklanja. Da sam ohola, bahata, zlocesta ili u svojoj glavi idealna persona, bih li se spustala na taj nivo? Ne, ne bih. Progutala sam hrpu ponosa jer nisam bila u financijskoj situaciji kupiti te preskupe lijekove i molila sam za pomoc. Sad mi je zao. Trebala sam biti ponosnija, pa makar i po cijenu da ne odem na taj postupak. I ne, ne zelim nikakvu pomoc oko Maribora. Hvala svima na ideji i inicijativi, ali zaista imam sve sto trebam. Nekoliko puta sam pisala o problemima koje sam prosla sa svojom djecom.Od Bucine Perthesove bolesti i dvogodisnjeg boravka u invalidskim kolicima, do problema sa Dominikom koji sam u nekoliko navrata opisala pocevsi od onih koji su se vec primijetili u vrticu, do onih koje su mu drugi nametali, dijagnosticirali i nikada dokazali. No, tako je kako je. Nije mi nicega zao. To je sve iza nas. Zao mi je onog dijela kad je sam sebe uvjeravao da je glup i da nista ne vrijedi, jer mu je to rekla uciteljica. Plakali smo skupa, skupa smo satima pisali, satima ucili pjesmice napamet, satima - danima - mjesecima - godinama pokusavali ne drzati olovku kao lopatu. Procitala sam hrpu knjiga, prirucnika, web stranica...pa i onu Hrvatske udruge disleksicara sa koje mi je cinik kopirao jucer clanak, davno....prije bar dvije godine, no hvala na podacima i kvalitetnim komentarima. Prosvijetlili su i mene i moje dijete i ostatak priglupih ljudi. Ako sam si dala truda toliko se pomuciti oko svog djeteta i tolikih odlazaka strucnjacima i proucavanju literature koja bi nam mozda pomogla, mozda onda to znaci da mozda ipak nisam toliko retardirana i glupa da mi se moraju kopirati i boldati tekstovi i dijagnoze. Pogotovo ne u situaciji kad netko nema vremena za podrobnije citanje i ne zna moj cjelokupni problem nego se lovi za jednu temu "ko pijan plota".Nisam osoba koja ce si dozvoliti da se sa mnom razgovara na tom nivou, osim ako moj sugovornik nije netko koga sam iskljucivo pitala misljenje i savjet. Kad otvaram teme, obicno ih otvorim da ih prokomentiramo, ne da se netko ljuti na mene. Misljenja i savjeti na nivou civilizirane komunikacije, sto ukljucuje razlicitost misljenja i zestoku raspravu, bilo od strucne osobe ili laika postujem. Cinizam, bahatost, drskost i pametovanje bez ikakvog znanja o temi - ne postujem, pa da je i sam bog u pitanju.Troubled, postujem tvoje misljenje, ne slazem se sa njim sto sam u zestokoj raspravi i pokazala i kao sto ti kazes - tu je prica za mene gotova. I za mene je i to je OK! Kao moderator jednog podforuma na ovom forumu, nikad mi nije palo na pamet da nekome kazem da me razljutio jer je neku temu stavio gdje ne pripada. Moj posao je da temu premjestim ako smatram da nije na pravom mjestu i obavijestim korisnika privatnom porukom sa kojim razlogom je premjestena. Moj posao je da temu zakljucam ako smatram da nije na pravom mjestu, da je otisla off topic ili da nema razloga da bude otvorena i obavijestim korisnika privatnom porukom sa kojim razlogom je zakljucana ili razlog upisem u temu kao zadnji post. Moj posao je da promijenim naslov kako bi se tema lakse nasla i dobila svoj smisao. Zamolila bi korisnice PDF-a Zatrudnjivanje da me isprave ako nisam u pravu.Ja nisam doktor za zatrudnjivanje, nisam MPO strucnjak, niti imam bilo kakve veze sa tom strukom, no dala sam si truda voditi taj PDF kvalitetno i korektno. Valjda zato nisam osjecala potrebu da nekoga kaznjavam zbog krivih informacija koje je iznio. Smatram da sam korisnicama i korisnicima pruzila podosta informacija koje sam sakupila po knjigama, prirucnicima, web-u, a ponesto sam savjetovala iz vlastitog iskustva, uz naglasak da je to moje vlastito iskustvo i da se uvijek mora prednost dati lijecnickom misljenju. Ako netko smatra da ne radim svoj posao ovdje, uvijek sam u zivotu spremna mjesto prepustiti boljem jer ce ostalima tako biti korisnije i bolje. Dobivati ce kvalitetnije. Takodjer, vidim da neke smeta sto malo odlazim pa sam malo tu. Ispricavam se, no zaista nisam trazila da se otvaraju teme "Tikice vrati se!", "Gdje odlaze cure?" i dr. Nije da to ne postujem, no ne razumijem zasto ih otvarate i na njima komentirate ako vam to ide na zivce? Meni je trebalo u jednom mom razdoblju malo mira, samoce, zbrajanja, slaganja kockica u glavi i ne razumijem zasto se moram stalno pravdati zbog toga. Nisam nikoga time opterecivala, zamarala, samo sam se povukla na par dana i to je sve. Nisam savrsena...cak stovise, precesto sam uzasna osoba. Ali obicno stetim samo sebi, ne drugima. Hvala sto ste bile uz mene i dale mi podrsku i hrpu lijepih rijeci, tesko mi je sto sada zalite zbog toga. Ipak, drago mi je da ste tada bile tu zbog mene. Eto, ne znam sto bih jos trebala reci a da vam nejdem na zivce, pa cu samo reci da cu svoj PDF i dalje redovno odrzavati jer je to moja duznost (osim ako netko drugi ne zeli to raditi) i nesto sto radim sa ljubljavlju i da se definitivno vise necu upustati u bilo kakve diskusije jer mene, moju djecu, moju obitelj i moje probleme nitko, nitko i nitko nece omalovazavati i ponizavati. I truditi cu se biti neprimjetna i nikome ne ici na zivce. Hvala na paznji!