inesica
|
Evo, posto sam ja i pokrenula pricu o DVIJE torbe umjesto jedne...i na kraju ni jednu nisam imala sa sobom, ni u rodilistu, ni u sobi (takve su bile okolnosti) moje iskustvo kaze-ponijeti samo najnuznije! Ovo se odnosi na Osijek, nisu u svakoj bolnici ista pravila: 1. TORBA ZA RODILISTE-->nista mi nije trebalo osim odjece za porod (siroka spavacica ili majica koja se moze iskuhati), ali ako dugo traje porod, bilo bi dobro imati stick za usne, malo vode u spricaljki i gazu za vlazenje usana (ako imas nekoga tko ce ti to raditi). Svakako savjetujem u torbu strpati muza!!! (ponijeti sve dokumente: zdravstvenu iskaznicu, trudicku knjizicu i paziti da je upisana krvna grupa u njoj, osobnu iskaznicu i POTVRDU O ZAVRSENOM TECAJU ako je to nuzno za vase rodiliste!) 2. TORBA ZA SOBU- -jedna spavacica -par gacica i jedan grudnjak za dojenje -jedno pakiranje ulozaka (onih debljih, vatiranih) -pribor za osobnu higijenu (cetkica i pasta za zube, cetka za kosu, gel za tusiranje) -papuce koje mogu ici pod tus -jedne tanje i jedne deblje carape -jedna rola WC papira -mobitel i punjac -velika boca vode(ne morate vuci hektolitre, napunite ju poslije) i jedan sokic za podici secer -krekere ako ogladnite prije nego dodje vrijeme jela -suhe sljive radi poboljsanja probave, da se "pokrenu" stvari (neke zene muku muce, a sivane su...) -vlazne maramice za intimnu higijenu zena (ako imate savove, puuuno je bolje nego WC papir!) -10 jednokratnih pelena i vlazne maramice za bebu, krema za guzu -dva rucnika -ogrtac, da ne set_ate okolo u spavacici -jastucici za dojenje, 10 kom (ne treba svima, nekome ne krene mlijeko tako jako u pocetku) Ostalo nije nuzno, a odjecu za povratak kuci, za vas i bebu, pripremite kod kuce da ponese muz, sve ostalo ce vam on donijeti kad dodje u posjete, ionako imate mobitel...sto god da poneset_e sa sobom, UVIJEK ce vam jos nesto faliti! Zato mislim da se ne treba pretrpati, ako je obitelj blizu pa mogu doci svaki dan, sve ce vam donijeti. Sretno trudnicice!!
< Poruku je uredio inesica -- 30.10.2010 15:14:03 >