mirna -> RE: Sigurnost autosjedalica? (11.10.2009 23:26:21)
|
IZVORNA PORUKA: Nika 24052006 Toliko sam truda i živaca uložila da naučim dijete da se mora voziti u as,jer je na početku vječito plakala,i sad kad joj ne padne na pamet da pita može li se voziti izvan sjedalice,ja se pitam,ima li uopće smisla što sam se borila da stekne tu naviku...Čudila sam se svojoj kumi (i još uvijek se čudim) što svoje trogodišnje dijete vozi doslovno između sjedala,malena stoji dok se vozi,a izgleda da su opasnosti za ozljede podjednake....Tužno,nadam se da će se bebica potpuno oporaviti.. sanse nisu podjednake, a sve neodgovorne mame ja bi kaznila... Govorim iz iskustva, imali smo prvo frontalni sudar, a drugi auto nas jos udario bocno (zbog tipa koji je prevozio crveno). Mali je bio cvrsto vezan u maxi cosi tobi autosjedalici i nije mu bilo nista (u zimskoj jakni). Mi smo oboje imali potres mozga.. Za ovu nasu sadasnju concord autosjedalicu za stariju djecu nisam toliko sto posto da je sasvim sigurna.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden2.gif[/image] Autosjedalice za najmanje bebe bi po meni sve trebale imati onu oporu za glavu koja sprijeci da glava udara sim i tam...
|
|
|
|